Přinášíme vám recept na lahodné linguine s krevetami, které spojují jemnost těstovin s bohatou chutí mořských plodů. Tato elegantní a rychlá večeře je skvělou volbou pro milovníky mořských lahůdek. Připravte se na skvělý gastronomický zážitek přímo z vaší kuchyně.
Seznam ingrediencí:
- 300 g linguine (nebo jiných oblíbených těstovin)
- 300 g krevet, očištěných a oloupaných
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 špetka sušeného červeného pepře (volitelně)
- 1/2 šálku suchého bílého vína
- Šťáva z jednoho citronu
- Čerstvě nasekaná petrželka pro ozdobu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Přesný postup přípravy:
- Uvařte linguine al dente podle návodu na obalu. Sceděte, ale nezapomeňte si odložit malé množství vody z vaření těstovin.
- Na velké pánvi zahřejte olivový olej. Přidejte jemně nasekaný česnek a sušený červený pepř (pokud používáte). Osmažte česnek dozlatova, ale nedovolte mu příliš zhnědnout.
- Přidejte krevety na pánvi a smažte je rychle na středním ohni, dokud nezměknou a získají růžovou barvu.
- Přidejte suché bílé víno a nechte omáčku provařit asi 2-3 minuty, aby se alkohol odpařil.
- Přidejte uvařené linguine do pánve s krevetami. Míchejte a podlijte trochou odložené vody z vaření těstovin, pokud je omáčka příliš suchá.
- Dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a šťávou z citronu podle chuti. Míchejte, aby se všechny chutě dobře spojily.
- Podávejte teplé, ozdobené čerstvě nasekanou petrželkou.
Tipy na servírování:
- Posypte pokrm strouhaným parmazánem pro ještě bohatší chuť.
- Přidejte čerstvé cherry rajčátka nebo rukolu pro osvěžení.