Tato lahodná a aromatická kombinace těstovin, pečené zeleniny a plných krevet vytváří jedinečné těstovinové jídlo plné chutí a textur. Připravte se na kulinářský zážitek s naším receptem na Těstoviny s Omáčkou z Pečené Zeleniny a Krevetami.
Ingredience:
- 300 g těstovin (penne, tagliatelle nebo podle preference)
- 200 g krevet (oloupaných a vyčištěných)
- 1 cuketa (nakrájená na tenké kolečka)
- 1 baklažán (nakrájený na kostky)
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 1 cibule (nakrájená na půlkolečka)
- 3 rajčata (oloupaná a nasekaná)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 1 lžička sušeného oregána
- Čerstvá bazalka pro ozdobu
Postup:
- Předehřejte troubu:
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Příprava Zeleniny:
- Na plechu vyskládejte nakrájenou cuketu, baklažán, papriku a cibuli. Zakápněte olivovým olejem, přidejte nasekaný česnek, posolte, opepřete a posypte sušeným oregánem. Pečte v troubě asi 25-30 minut, nebo dokud zelenina nezměkne a lehce zezlátnete.
- Vaření Těstovin:
- Vařte těstoviny v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Poté je slijte a nechte stranou.
- Příprava Krevet:
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje. Přidejte krevety a smažte je asi 2-3 minuty na každé straně, dokud nezměknou a získají růžovou barvu. Ochutnejte solí a pepřem.
- Sjednocení Všeho:
- Do velké mísy smíchejte uvařené těstoviny s pečenou zeleninou a krevetami. Přidejte nasekaná rajčata a promíchejte.
- Servírování:
- Podávejte těstoviny na talíře, ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte horké.
Tipy a Varianty:
- Můžete přidat nastrouhaný parmazán nebo sýr pecorino pro extra vrstvu chuti.
- Experimentujte s různými druhy těstovin podle své preference.
- Přidejte chilli papričky nebo čerstvou petrželku pro pikantnější chuť.
Toto jednoduché a chutné těstovinové jídlo spojuje bohatství pečené zeleniny s lahodnými krevetami, vytvářející skvělou kombinaci pro každého milovníka těstovin. Bon appétit!