Přinášíme vám recept na lahodné špagety s pistáciovou omáčkou a krevetami, který spojuje bohatost pistácií s delikátností mořských plodů. Tato exkluzivní kombinace chutí vytváří dokonalý gastronomický zážitek. Připravte se na chuťovou symfonii plnou kontrastů a jemných nuancí.
Seznam ingrediencí:
- 300 g špaget (preferovaně plnotučné)
- 250 g krevet, očištěných a oloupaných
- 1/2 šálku pistácií, nasekaných
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 šálka smetany ke šlehání
- Šťáva z jednoho citronu
- Čerstvě nasekaná petrželka pro ozdobu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Parmazán na posypání (volitelně)
Přesný postup přípravy:
- Uvařte špagety al dente podle návodu na obalu. Před sceděním odložte 1/2 šálku vařící vody.
- Na pánvi zahřejte olivový olej a osmažte krevety dozlatova. Vyndejte je z pánve a nechte stranou.
- Do pánve přidejte nasekaný česnek a osmažte ho dozlatova.
- Přidejte nasekané pistácie a nechte je krátce orestovat, aby uvolnily svou chuť.
- Přilijte smetanu ke šlehání a šťávu z citronu. Míchejte a nechte omáčku provařit asi 2–3 minuty.
- Vložte osmažené krevety zpět do omáčky. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem podle chuti.
- Přidejte uvařené špagety do omáčky a promíchejte. Případně přilijte trochu odložené vařící vody z těstovin, pokud je omáčka příliš hustá.
- Podávejte teplé, posypané čerstvě nasekanou petrželkou a volitelně s parmazánem na vrchu.
Tipy na servírování:
- Posypání nastrouhaným parmazánem dodá pokrmu ještě bohatší chuť.
- Doporučujeme podávat s kousky čerstvého citronu na straně pro osvěžení.