Zajímavost:
Tom Ka Kai je tradiční thajská polévka, která se vyznačuje bohatým kombinací chutí a výraznou vůní. Tato polévka je charakteristická použitím kokosového mléka, citronové trávy a dalších exotických ingrediencí, což ji činí jedinečnou a oblíbenou po celém světě.
Seznam Ingrediencí:
- 400 ml kokosového mléka
- 300 g kuřecích prsou, nakrájených na nudličky
- 1 lžíce červené kari pasty
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 200 g žampiónů, nakrájených na plátky
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 2 lžíce nasekané citronové trávy
- 3 kafrové listy
- 2 čerstvé chilli papričky, nasekané
- Čerstvá koriandr a bazalka na ozdobu
Přesný Postup:
- V hrnci smíchejte kokosové mléko, červenou kari pastu a rybí omáčku. Ohřívejte na středním ohni.
- Přidejte cukr, nakrájená kuřecí prsa, žampióny, citronovou trávu, kafrové listy a chilli papričky.
- Vařte asi 15-20 minut, dokud kuře není uvařené a ingredience se dobře spojí.
- Přidejte limetkovou šťávu a dochuťte podle potřeby rybí omáčkou.
- Servírujte horké, ozdobené čerstvými bylinkami.
Tipy na Servirování:
- Polévku podávejte s jasmínovou rýží nebo nudlemi pro kompletní thajský zážitek.
- Posypte čerstvě nasekaným koriandrem a bazalkou před podáváním.