Zajímavost:

Tom Ka Kai je tradiční thajská polévka, která se vyznačuje bohatým kombinací chutí a výraznou vůní. Tato polévka je charakteristická použitím kokosového mléka, citronové trávy a dalších exotických ingrediencí, což ji činí jedinečnou a oblíbenou po celém světě.

Seznam Ingrediencí:

  • 400 ml kokosového mléka
  • 300 g kuřecích prsou, nakrájených na nudličky
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 200 g žampiónů, nakrájených na plátky
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce nasekané citronové trávy
  • 3 kafrové listy
  • 2 čerstvé chilli papričky, nasekané
  • Čerstvá koriandr a bazalka na ozdobu

Přesný Postup:

  1. V hrnci smíchejte kokosové mléko, červenou kari pastu a rybí omáčku. Ohřívejte na středním ohni.
  2. Přidejte cukr, nakrájená kuřecí prsa, žampióny, citronovou trávu, kafrové listy a chilli papričky.
  3. Vařte asi 15-20 minut, dokud kuře není uvařené a ingredience se dobře spojí.
  4. Přidejte limetkovou šťávu a dochuťte podle potřeby rybí omáčkou.
  5. Servírujte horké, ozdobené čerstvými bylinkami.

Tipy na Servirování:

  • Polévku podávejte s jasmínovou rýží nebo nudlemi pro kompletní thajský zážitek.
  • Posypte čerstvě nasekaným koriandrem a bazalkou před podáváním.
Share.

Leave A Reply