Toužíte po exotickém a zároveň zdravém salátu plném chutí? Pak vyzkoušejte Vietnamský salát Bun Bo Nam Bo! Marinované hovězí maso, tenké nudličky a barevná asijská zelenina v kombinaci s lahodným dresinkem nuoc cham vytvoří dokonalý gurmánský zážitek.

Ingredience:

  • Pro maso:
    • 200 g flank steaku (nebo jiné libové hovězí maso)
    • 1 lžíce rybí omáčky
    • 1 lžíce limetkové šťávy
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 1/2 lžičky cukru
    • Špetka černého pepře
  • Pro nudličky:
    • 1 balení (200 g) rýžových nudlí (vermicelli)
  • Pro salát:
    • 1 mrkev, nastrouhaná na nudličky
    • 1 okurka, zbavená semínek a nakrájená na nudličky
    • 1/2 červené papriky, nakrájené na nudličky
    • 100 g naklíčených mung bean klíčků
    • 1/2 hrnku nasekaných čerstvých bylinek (koriandr, máta)
    • hrstička arašídů, nasekaných nahrubo (volitelně)
  • Pro dresink Nuoc Cham:
    • 3 lžíce rybí omáčky
    • 2 lžíce vody
    • 1 lžíce limetkové šťávy
    • 1 lžíce cukru
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 1 chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná nahrubo (dle chuti)

Postup:

  1. Marinování masa: Hovězí maso nakrájejte na tenké nudličky. Smíchejte ho s rybí omáčkou, limetkovou šťávou, česnekem, cukrem a pepřem. Marinovat nechte alespoň 30 minut.
  2. Nudličky: Uvařte rýžové nudličky podle návodu na obalu. Sceďte je a propláchněte studenou vodou.
  3. Dresink: V misce smíchejte rybí omáčku, vodu, limetkovou šťávu, cukr, česnek a chilli papričku (pokud používáte).
  4. ** maso:** Marinované maso opékejte na rozpáleném oleji dozlatova.
  5. Servírování: Na talíř naservírujte rýžové nudličky, mrkev, okurku, papriku, klíčky, bylinky a opečené maso.
  6. Salát přelijte připraveným dresinkem Nuoc Cham a posypte nasekanými arašídy (pokud používáte).

Tipy:

  • Můžete přidat i další ingredience, například ředkvičky, nakládanou zeleninu nebo kousky ananasu.
  • Pro vegetariánskou verzi vynechte maso a přidejte například tofu nebo tempeh.
  • Můžete si připravit zásobu dresinku Nuoc Cham do ledničky a použít jej i k dalším salátům.
  • Bun Bo Nam Bo se tradičně podává s plátky limetky a plátky chilli papričky pro dochucení.

Užijte si chuť Vietnamu s tímto osvěžujícím a plným chutí salátem Bun Bo Nam Bo!

Share.

Leave A Reply