Zajímavost:
Tato grilovaná zelenina s houbami je inspirovaná starověkými recepty, kdy bylo grilování oblíbeným způsobem přípravy jídla. Kombinace čerstvé zeleniny a aromatických hub vytváří harmonii chutí, kterou můžete snadno přenést až do dnešní doby.
Seznam Ingrediencí:
- 1 cuketa, nakrájená na plátky
- 1 baklažán, nakrájený na plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 200 g žampionů, očištěných a nakrájených
- 1 cibule, nakrájená na kroužky
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce čerstvého tymiánu, nasekaného
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Zeleninu a houby marinujte v misce s olejem, tymiánem, solí a pepřem.
- Předehřejte gril na střední teplotu.
- Položte plátky zeleniny a houb na rozpálený gril.
- Grilujte každou stranu asi 3-4 minuty nebo dokud nebudou zelenina a houby jemně zlatě hnědé.
- Přeneste grilovanou zeleninu na servírovací talíř a pokapejte olivovým olejem.
- Podávejte teplé jako přílohu nebo jako hlavní jídlo s čerstvým chlebem.
Tipy na Servírování:
- Posypte čerstvě nasekaným petrželem pro svěží chuť.
- Podávejte s oblíbeným dipem nebo omáčkou na bázi jogurtu.
- Skvělé jako příloha k grilovanému masu nebo rybě.