Zajímavost:

Bibimbap je korejské jídlo s nesmírně bohatou historií, sahající až do období dynastie Joseon. Jeho jméno doslovně znamená „smíchaná rýže“, což odkazuje na postup, při kterém se různé přísady smíchají s rýží před konzumací.

Seznam Ingrediencí:

  • 2 šálky vařené krátkozrnné rýže
  • 200 g hovězího masa (plátky)
  • 1 mrkev (na tenké proužky)
  • 1 cuketa (na tenké proužky)
  • 1 šálek klíčků sóji nebo mungo
  • 1 hrst špenátu
  • 4 volská oka nebo jiná čerstvá vejce (na míchaná)
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce pražené sezamové oleje
  • 2 lžíce gočužangu (korejská chilli pasta)
  • 1 lžíce cukru
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička oleje na smažení

Přesný Postup:

  1. Rozpalte pánvičku s olejem na střední ohni a osmažte hovězí maso s nasekaným česnekem dozlatova.
  2. Přidejte do pánve mrkev, cuketu a klíčky sóji. Osmažte do měkka.
  3. Připravte omáčku smícháním sójové omáčky, sezamového oleje, gočužangu a cukru. Přidejte ji k masu a zelenině, promíchejte.
  4. Na jiné pánvičce udělejte čtyři míchaná volská oka nebo pečte čtyři čerstvá vejce.
  5. Na talíři rozprostřete vařenou rýži a navařené maso se zeleninou. Na vrchol položte míchaná volská oka nebo pečená vejce.
  6. Podávejte okamžitě.

Tipy na Servírování:

  • Bibimbap můžete podávat v tradičním korejském nádobí zvaném dolsot, což je horká kamenná mísa.
  • Nabídněte společný stůl s různými druhy kimchi.
Share.

Leave A Reply