Zajímavost:
Matar Pulao, překládané jako hrášková rýže, je tradiční indické jídlo s bohatou historií. Tato lahodná pokrmy má kořeny v indické kuchyni, kde je rýže považována za základní součást stravy.
Seznam Ingrediencí:
- 2 šálky basmati rýže
- 1 šálek zelených hrášků
- 1 velká cibule (nakrájená na tenké plátky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce koriandru (mletý)
- 1 lžíce ghee (či máslo)
- 1 lžička kuminu (mletý)
- 4 hřebíčky
- 4 kardamomové lusky
- Sůl podle chuti
- 3 šálky vody
Přesný Postup:
- Rýži omyjte pod tekoucí vodou a namočte do vody po dobu 30 minut.
- Na rozpáleném ghee osmahněte kumin, hřebíček a kardamom, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte nakrájenou cibuli a smažte do zlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a smažte další 1-2 minuty.
- Přidejte zelené hrášky a koriandr, promíchejte.
- Přidejte omytou rýži a smažte asi 3-4 minuty.
- Přidejte sůl a vodu, nechte vařit.
- Zakryjte hrnec, snižte teplotu a nechte vařit do doby, než bude rýže měkká a voda absorbována.
Tipy na Servírování:
- Podávejte Matar Pulao s čerstvým jogurtem nebo raitou.
- Ozdobte pokrm čerstvou nasekanou koriandr.