Zajímavost:

Matar Pulao, překládané jako hrášková rýže, je tradiční indické jídlo s bohatou historií. Tato lahodná pokrmy má kořeny v indické kuchyni, kde je rýže považována za základní součást stravy.

Seznam Ingrediencí:

  • 2 šálky basmati rýže
  • 1 šálek zelených hrášků
  • 1 velká cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce koriandru (mletý)
  • 1 lžíce ghee (či máslo)
  • 1 lžička kuminu (mletý)
  • 4 hřebíčky
  • 4 kardamomové lusky
  • Sůl podle chuti
  • 3 šálky vody

Přesný Postup:

  1. Rýži omyjte pod tekoucí vodou a namočte do vody po dobu 30 minut.
  2. Na rozpáleném ghee osmahněte kumin, hřebíček a kardamom, dokud nezačnou vonět.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte do zlatova.
  4. Přidejte nasekaný česnek a smažte další 1-2 minuty.
  5. Přidejte zelené hrášky a koriandr, promíchejte.
  6. Přidejte omytou rýži a smažte asi 3-4 minuty.
  7. Přidejte sůl a vodu, nechte vařit.
  8. Zakryjte hrnec, snižte teplotu a nechte vařit do doby, než bude rýže měkká a voda absorbována.

Tipy na Servírování:

  • Podávejte Matar Pulao s čerstvým jogurtem nebo raitou.
  • Ozdobte pokrm čerstvou nasekanou koriandr.
Share.

Leave A Reply