Jednoduchý oběd nebo rychlá večeře, když zrovna nestíháte nebo se Vám nechce vařit. 


Ingredience (2–3 porce)

  • 1 menší dýně Hokaido (nebo máslová dýně)
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu (nebo 2 snítky čerstvého)
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 1 lžíce medu (volitelné pro sladší chuť )

Postup přípravy

1. Příprava dýně

  1. Dýni omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka.
  2. Nakrájíme ji na měsíčky nebo kostky (Hokkaido není třeba loupat, máslovou dýni ano).

2. Dochucení

  1. Dýni rozložíme na plech vyložený papírem na pečení.
  2. Pokapeme olivovým olejem a posypeme rozmarýnem, solí a pepřem.
  3. Přidáme na plátky nakrájený česnek.

3. Pečení

  1. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 25–30 minut, dokud dýně nezměkně a není krásně opečená. 
  2. Pokud chcete sladší dýní, můžete ji cca 5 minut před koncem pečení pokapat medem.

Servírování

Podáváme jako hlavní jídlo se salátem nebo jako přílohu k těstovinám nebo rýži.
Skvěle chutná s jogurtovým dipem s bylinkami. 


Tipy pro vylepšení chutě 

✔ Místo rozmarýnu můžete použít tymián nebo šalvěj.
✔ Dýni můžeme před pečením smíchat s trochou parmazánu.
✔ Skvěle se hodí i chilli 

Share.
Leave A Reply