Jednoduchý oběd nebo rychlá večeře, když zrovna nestíháte nebo se Vám nechce vařit.
Ingredience (2–3 porce)
- 1 menší dýně Hokaido (nebo máslová dýně)
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného rozmarýnu (nebo 2 snítky čerstvého)
- Sůl a pepř dle chuti
- 1 lžíce medu (volitelné pro sladší chuť )

Postup přípravy
1. Příprava dýně
- Dýni omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka.
- Nakrájíme ji na měsíčky nebo kostky (Hokkaido není třeba loupat, máslovou dýni ano).
2. Dochucení
- Dýni rozložíme na plech vyložený papírem na pečení.
- Pokapeme olivovým olejem a posypeme rozmarýnem, solí a pepřem.
- Přidáme na plátky nakrájený česnek.
3. Pečení
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 25–30 minut, dokud dýně nezměkně a není krásně opečená.
- Pokud chcete sladší dýní, můžete ji cca 5 minut před koncem pečení pokapat medem.
Servírování
Podáváme jako hlavní jídlo se salátem nebo jako přílohu k těstovinám nebo rýži.
Skvěle chutná s jogurtovým dipem s bylinkami.

Tipy pro vylepšení chutě
✔ Místo rozmarýnu můžete použít tymián nebo šalvěj.
✔ Dýni můžeme před pečením smíchat s trochou parmazánu.
✔ Skvěle se hodí i chilli