Celerovo-hruškový salát s nivou je neotřelá kombinace chutí, kterou by měl ochutnat každý milovník salátů.

 Počet porcí: 2
Doba přípravy: 15 minut

Ingredience:

  • 200 g celeru
  • 2 zralé hrušky
  • 100 g nivy
  • 2 lžíce vlašských ořechů
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Příprava celeru
    Očistěte a nastrouhejte celer najemno. (Pokud je celer příliš aromatický, namočte jej na několik minut do studené vody)
  2. Úprava hrušek
    Hrušky omyjte, oloupejte a zbavte jádřinců. Hrušku nakrájejte na tenké plátky nebo kostičky. (Aby nezhnědly, zakápněte je citronovou šťávou)
  3. Spojení
    Ve větší míse smíchejte nastrouhaný celer a nakrájené hrušky.
  4. Příprava zálivky
    V malé misce smíchejte bílý jogurt s citronovou šťávou, solí a pepřem. Dobře promíchejte. 
  1. Dokončení salátu
    Připravenou zálivku nalijte na směs celeru a hrušek, důkladně promíchejte a na závěr posypeme najemno nakrájenou nivou a nasekanými vlašskými ořechy.
  2. Servírování
    Salát podávejte čerstvě připravený a vychlazený s pečivem nebo jen tak.

Tip: Místo vlašských ořechů můžete použít i lískové nebo pekanové, pro jemnější chuť.

Dobrou chuť!

Share.
Leave A Reply