Celerovo-hruškový salát s nivou je neotřelá kombinace chutí, kterou by měl ochutnat každý milovník salátů.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 15 minut
Ingredience:
- 200 g celeru
- 2 zralé hrušky
- 100 g nivy
- 2 lžíce vlašských ořechů
- 1 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce bílého jogurtu
- Sůl a pepř podle chuti

Postup:
- Příprava celeru
Očistěte a nastrouhejte celer najemno. (Pokud je celer příliš aromatický, namočte jej na několik minut do studené vody) - Úprava hrušek
Hrušky omyjte, oloupejte a zbavte jádřinců. Hrušku nakrájejte na tenké plátky nebo kostičky. (Aby nezhnědly, zakápněte je citronovou šťávou) - Spojení
Ve větší míse smíchejte nastrouhaný celer a nakrájené hrušky. - Příprava zálivky
V malé misce smíchejte bílý jogurt s citronovou šťávou, solí a pepřem. Dobře promíchejte.
- Dokončení salátu
Připravenou zálivku nalijte na směs celeru a hrušek, důkladně promíchejte a na závěr posypeme najemno nakrájenou nivou a nasekanými vlašskými ořechy. - Servírování
Salát podávejte čerstvě připravený a vychlazený s pečivem nebo jen tak.
Tip: Místo vlašských ořechů můžete použít i lískové nebo pekanové, pro jemnější chuť.

Dobrou chuť!