Zpestřte svůj jídelníček lahodnou koprovou rýží. Jednoduchá, aromatická a osvěžující příloha, která dokonale doplní vaše hlavní pokrmy. Vyzkoušejte tento recept a přiveďte do svého jídelníčku špetku svěžesti.
Seznam Ingrediencí:
- 1 šálek dlouhozrnné rýže
- 2 šálky vody
- 2 lžíce másla
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 lžičky sušeného kopr
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvý kopr (nasekaný na ozdobu)
Přesný Postup Přípravy:
- Příprava Rýže:
- Rýži dobře opláchněte pod tekoucí vodou. V hrnci přiveďte 2 šálky vody k varu. Přidejte opláchnutou rýži, snižte plamen na minimum, přikryjte hrnec a nechte vařit asi 15-20 minut nebo do měkka.
- Příprava Koprové Směsi:
- Mezitím na pánvi rozehřejte máslo. Přidejte nasekanou cibuli a restujte do zlatova. Přidejte sušený kopr a restujte ještě asi 1 minutu.
- Spojení Rýže a Koprové Směsi:
- Přidejte koprovou směs k uvařené rýži. Dobře promíchejte.
- Dochucení a Podávání:
- Dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti. Ozdobte nasekaným čerstvým koprem.
Tipy na Servírování:
- Koprová rýže skvěle doplní rybí pokrmy, například grilovaný losos nebo pstruh.
- Podávejte jako přílohu k dušeným nebo grilovaným masům.