Zpestřte svůj jídelníček lahodnou koprovou rýží. Jednoduchá, aromatická a osvěžující příloha, která dokonale doplní vaše hlavní pokrmy. Vyzkoušejte tento recept a přiveďte do svého jídelníčku špetku svěžesti.

Seznam Ingrediencí:

  • 1 šálek dlouhozrnné rýže
  • 2 šálky vody
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 lžičky sušeného kopr
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Čerstvý kopr (nasekaný na ozdobu)

Přesný Postup Přípravy:

  1. Příprava Rýže:
    • Rýži dobře opláchněte pod tekoucí vodou. V hrnci přiveďte 2 šálky vody k varu. Přidejte opláchnutou rýži, snižte plamen na minimum, přikryjte hrnec a nechte vařit asi 15-20 minut nebo do měkka.
  2. Příprava Koprové Směsi:
    • Mezitím na pánvi rozehřejte máslo. Přidejte nasekanou cibuli a restujte do zlatova. Přidejte sušený kopr a restujte ještě asi 1 minutu.
  3. Spojení Rýže a Koprové Směsi:
    • Přidejte koprovou směs k uvařené rýži. Dobře promíchejte.
  4. Dochucení a Podávání:
    • Dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti. Ozdobte nasekaným čerstvým koprem.

Tipy na Servírování:

  • Koprová rýže skvěle doplní rybí pokrmy, například grilovaný losos nebo pstruh.
  • Podávejte jako přílohu k dušeným nebo grilovaným masům.
Share.

Leave A Reply