Vítejte v kuchyni plné chutí a bez masa s naším receptem na „Těstoviny s Boloňskou Omáčkou bez Masa“. Tato lahodná a zdravá variace klasické italské boloňské omáčky přináší do vašeho jídelníčku bohatství barevných zelenin, aromatických bylinek a pikantních koření.

Ingredience:

  • 300 g těstovin (dle preference)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (utřené)
  • 1 mrkev (nastrouhaná)
  • 1 paprika (nasekaná)
  • 1 cuketa (nastrouhaná)
  • 1 plechovka krájených rajčat (400 g)
  • 2 lžíce koncentrované rajčatové pasty
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalka
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • 1/4 lžičky červeného pepře
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Olivový olej pro smažení
  • Čerstvě nasekaná petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Příprava Těstovin:
    • Vařte těstoviny v osolené vodě dle pokynů na obalu. Odklopte a nechte stranou.
  2. Příprava Boloňské Omáčky:
    • Na pánvi s olivovým olejem osmažte cibuli a česnek do zlatova.
    • Přidejte nastrouhanou mrkev, nasekanou papriku a nastrouhanou cuketu. Smažte, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přidání Rajčat:
    • Přidejte krájená rajčata a koncentrovanou rajčatovou pastu. Dobře promíchejte.
  4. Koření:
    • Přidejte sušené bylinky (oregano, bazalka, tymián, rozmarýn), červený pepř, sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti. Vařte na mírném plameni asi 15-20 minut.
  5. Servírování:
    • Nalijte boloňskou omáčku na uvařené těstoviny. Důkladně promíchejte.
  6. Ozdobení:
    • Před podáváním ozdobte čerstvě nasekanou petrželkou.
  7. Tipy:
    • Můžete přidat červené víno nebo zeleninový vývar pro bohatší chuť.
  8. Užijte si:
    • Těstoviny s boloňskou omáčkou bez masa jsou lehkou, zdravou a chutnou alternativou k tradiční verzi.
Share.

Leave A Reply