Vítejte v kuchyni plné chutí a bez masa s naším receptem na „Těstoviny s Boloňskou Omáčkou bez Masa“. Tato lahodná a zdravá variace klasické italské boloňské omáčky přináší do vašeho jídelníčku bohatství barevných zelenin, aromatických bylinek a pikantních koření.
Ingredience:
- 300 g těstovin (dle preference)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (utřené)
- 1 mrkev (nastrouhaná)
- 1 paprika (nasekaná)
- 1 cuketa (nastrouhaná)
- 1 plechovka krájených rajčat (400 g)
- 2 lžíce koncentrované rajčatové pasty
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalka
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
- 1/4 lžičky červeného pepře
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Olivový olej pro smažení
- Čerstvě nasekaná petrželka na ozdobu
Postup:
- Příprava Těstovin:
- Vařte těstoviny v osolené vodě dle pokynů na obalu. Odklopte a nechte stranou.
- Příprava Boloňské Omáčky:
- Na pánvi s olivovým olejem osmažte cibuli a česnek do zlatova.
- Přidejte nastrouhanou mrkev, nasekanou papriku a nastrouhanou cuketu. Smažte, dokud zelenina nezměkne.
- Přidání Rajčat:
- Přidejte krájená rajčata a koncentrovanou rajčatovou pastu. Dobře promíchejte.
- Koření:
- Přidejte sušené bylinky (oregano, bazalka, tymián, rozmarýn), červený pepř, sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti. Vařte na mírném plameni asi 15-20 minut.
- Servírování:
- Nalijte boloňskou omáčku na uvařené těstoviny. Důkladně promíchejte.
- Ozdobení:
- Před podáváním ozdobte čerstvě nasekanou petrželkou.
- Tipy:
- Můžete přidat červené víno nebo zeleninový vývar pro bohatší chuť.
- Užijte si:
- Těstoviny s boloňskou omáčkou bez masa jsou lehkou, zdravou a chutnou alternativou k tradiční verzi.