Jednoduchost může být někdy nejlepším kuchařským uměním. Naše receptura na špagety s máslem a sýrem je skvělým příkladem. Tato jednoduchá a chutná kombinace přináší do vaší kuchyně pohodu a lahodnost. Připravte se na příjemný zážitek plný jemných chutí.
Seznam ingrediencí:
- 300 g špaget (preferovaně plnotučné)
- 1/2 šálku másla (1 kostka)
- 1 šálek strouhaného parmezánu nebo pecorina
- Čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Sůl podle chuti
- Čerstvě nasekaná petrželka na ozdobu (volitelně)
Přesný postup přípravy:
- Uvařte špagety al dente podle návodu na obalu. Před sceděním odložte asi 1/2 šálku vařící vody.
- V hrnci rozehřejte máslo na středním ohni. Míchejte, dokud se máslo úplně nerozpustí.
- Přidejte uvařené špagety do hrnce s máslem a dobře je promíchejte, aby byly všechny špagety pokryty máslem.
- Postupně přidejte strouhaný sýr a opět promíchejte, dokud se sýr zcela nerozpustí a vytvoří krémovou omáčku. Případně přilijte odloženou vařící vodu z těstovin, pokud je omáčka příliš hustá.
- Dochutíme čerstvě mletým černým pepřem a solí podle chuti. Míchejte, dokud jsou všechny ingredience dobře spojeny.
- Podávejte teplé, ozdobené čerstvě nasekanou petrželkou, pokud si přejete.
Tipy na servírování:
- Posypání strouhaným parmezánem na každý talíř dodá jídlu ještě intenzivnější chuť.
- Přidejte extra čerstvě mletý černý pepř pro výraznější aroma.