Jednoduchost může být někdy nejlepším kuchařským uměním. Naše receptura na špagety s máslem a sýrem je skvělým příkladem. Tato jednoduchá a chutná kombinace přináší do vaší kuchyně pohodu a lahodnost. Připravte se na příjemný zážitek plný jemných chutí.

Seznam ingrediencí:

  • 300 g špaget (preferovaně plnotučné)
  • 1/2 šálku másla (1 kostka)
  • 1 šálek strouhaného parmezánu nebo pecorina
  • Čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Sůl podle chuti
  • Čerstvě nasekaná petrželka na ozdobu (volitelně)

Přesný postup přípravy:

  1. Uvařte špagety al dente podle návodu na obalu. Před sceděním odložte asi 1/2 šálku vařící vody.
  2. V hrnci rozehřejte máslo na středním ohni. Míchejte, dokud se máslo úplně nerozpustí.
  3. Přidejte uvařené špagety do hrnce s máslem a dobře je promíchejte, aby byly všechny špagety pokryty máslem.
  4. Postupně přidejte strouhaný sýr a opět promíchejte, dokud se sýr zcela nerozpustí a vytvoří krémovou omáčku. Případně přilijte odloženou vařící vodu z těstovin, pokud je omáčka příliš hustá.
  5. Dochutíme čerstvě mletým černým pepřem a solí podle chuti. Míchejte, dokud jsou všechny ingredience dobře spojeny.
  6. Podávejte teplé, ozdobené čerstvě nasekanou petrželkou, pokud si přejete.

Tipy na servírování:

  • Posypání strouhaným parmezánem na každý talíř dodá jídlu ještě intenzivnější chuť.
  • Přidejte extra čerstvě mletý černý pepř pro výraznější aroma.

Share.

Leave A Reply