Tento lahodný recept je připravený během pouhých 40 minut a uvedené ingredience postačí pro 2 osoby.
Ingredience:
- 1 velká cibule, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 2 velké brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
- 400 g kaštanových hub
- 1 l zeleninového vývaru
- Špetka soli a pepře
Na krutony:
- Bageta (francouzský chléb)
- Připravené na pánvi opečené čerstvé hříbky
- Nakrájený křupavý bacon
- Sýr
K podávání:
- 150 ml smetany ke šlehání
- 100 g nastrouhaného gruyère
Postup:
- Všechny ingredience na polévku vložte do velkého hrnce, přiveďte k varu a pak povařte 15 minut. Pomocí tyčového mixéru vše rozmixujte. Přidejte smetanu a zkontrolujte dochucení solí a pepřem.
- Krutony připravte tím, že na pánvi opečete hříbky po malých dávkách, grilujete a nakrájíte bacon na kostičky. Bagetu rozkrojte na plátky tak, aby vznikly pět plovoucích dílů v každé polévkové misce.
- Polévku nalejte do teplých mís, přidejte krutony a posypte sýrem.
Dobrou chuť!