Gulášová polévka patří mezi nejoblíbenější pokrmy české kuchyně. Naše verze s mletým masem je mnohem rychlejší na přípravu.

Ingredience (4 porce):
- 2 lžíce oleje
- 1 velká cibule ( nakrájená na drobno )
- 200 g mletého hovězího masa
- 2 stroužky česneku ( prolisovaného )
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1,5 l hovězího vývaru
- 3 střední brambory (oloupané a nakrájené na kostičky)
- 1 lžička majoránky
- Sůl a pepř – dle chuti
Postup:
- V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibulku dozlatova.
- Přidáme mleté maso a orestujeme, dokud nezhnědne.
- Vmícháme česnek, sladkou papriku, kmín a rajčatový protlak, krátce orestujeme.
- Zalijeme vývarem, přidáme brambory a přivedeme k varu.
- Necháme vařit, dokud brambory nezměknou (cca 20 minut).
- Na závěr přidáme majoránku, osolte a opepřete dle chuti.

Dobrou chuť!