Gulášová polévka patří mezi nejoblíbenější pokrmy české kuchyně. Naše verze s mletým masem je mnohem rychlejší na přípravu.

Ingredience (4 porce):

  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule ( nakrájená na drobno ) 
  • 200 g mletého hovězího masa
  • 2 stroužky česneku ( prolisovaného )
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1,5 l hovězího vývaru
  • 3 střední brambory (oloupané a nakrájené na kostičky)
  • 1 lžička majoránky
  • Sůl a pepř – dle chuti

Postup:

  1. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibulku dozlatova.
  2. Přidáme mleté maso a orestujeme, dokud nezhnědne.
  3. Vmícháme česnek, sladkou papriku, kmín a rajčatový protlak, krátce orestujeme.
  4. Zalijeme vývarem, přidáme brambory a přivedeme k varu.
  5. Necháme vařit, dokud brambory nezměknou (cca 20 minut).
  6. Na závěr přidáme majoránku, osolte a opepřete dle chuti.

Dobrou chuť!

Share.
Leave A Reply