Tento recept je oblíbený mezi Britskou veřejností, kde se hráškové pyré s mátovým nádechem podává k jehněčí pečeni nebo smažené rybě, ale vynikající je i s bílým kuřecím masem. Díky rychlému opečení a dokončení pečení v troubě zůstávají plátky kuřecích prsou šťavnaté a nevysychají. Hráškové pyré pak dodává jídlu jemnou a svěží chuť.

Suroviny:

  • Kuřecí prsa: 2 ks (asi 190 g každé)
  • Řepkový olej: 2 lžíce
  • Mražený hrášek: 700 g
  • Voda: 700 ml
  • Polotučné mléko: 270 ml
  • Čerstvá máta: 1,5 hrsti
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Kuřecí prsa omyjte, osušte, osolte a opepřete.
  3. Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej a na středním ohni opečte maso z obou stran po 2-3 minuty.
  4. Pánev přesuňte do trouby a pečte 10 minut.
  5. Mezitím připravte hráškové pyré. Hrášek vařte ve vodě na středním ohni 3-5 minut, poté sceďte.
  6. Hrášek smíchejte s lístky máty a vlažným mlékem a rozmixujte na pyré. Dochutte solí a pepřem.
  7. Upečená kuřecí prsa nechte odpočinout, nakrájejte a podávejte s hráškovým pyré.
Share.

Leave A Reply