Tento recept je oblíbený mezi Britskou veřejností, kde se hráškové pyré s mátovým nádechem podává k jehněčí pečeni nebo smažené rybě, ale vynikající je i s bílým kuřecím masem. Díky rychlému opečení a dokončení pečení v troubě zůstávají plátky kuřecích prsou šťavnaté a nevysychají. Hráškové pyré pak dodává jídlu jemnou a svěží chuť.
Suroviny:
- Kuřecí prsa: 2 ks (asi 190 g každé)
- Řepkový olej: 2 lžíce
- Mražený hrášek: 700 g
- Voda: 700 ml
- Polotučné mléko: 270 ml
- Čerstvá máta: 1,5 hrsti
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Kuřecí prsa omyjte, osušte, osolte a opepřete.
- Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej a na středním ohni opečte maso z obou stran po 2-3 minuty.
- Pánev přesuňte do trouby a pečte 10 minut.
- Mezitím připravte hráškové pyré. Hrášek vařte ve vodě na středním ohni 3-5 minut, poté sceďte.
- Hrášek smíchejte s lístky máty a vlažným mlékem a rozmixujte na pyré. Dochutte solí a pepřem.
- Upečená kuřecí prsa nechte odpočinout, nakrájejte a podávejte s hráškovým pyré.