Pokud máte chuť na něco zdravého a chutného, drůbeží játra s mrkví, jablkem a řapíkatým celerem na tymiánu jsou skvělou volbou. Tato kombinace vytváří harmonickou chutnou symfonii, která je ideální pro rychlý a výživný oběd či večeři.

Suroviny:

  • 500 g drůbežích jater
  • 1 cibule
  • 3 mrkve
  • 1 jablko
  • 2 řapíky řapíkatého celeru
  • 1 lžíce přepuštěného másla (ghí)
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • Koriandr pro podávání
  • Sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy:

  1. Játra důkladně omyjte, osušte a zbavte případných blan. Nakrájejte na menší kousky.
  2. Oloupejte a nakrájejte cibuli na drobno, mrkev na půlkolečka, jablko na kostičky a celer na tenké plátky.
  3. Na středním ohni rozehřejte v pánvi ghí a orestujte cibuli dozlatova.
  4. Přidejte mrkev a celer a restujte asi 3 minuty. Poté přidejte játra, promíchejte a opekejte dalších 5 minut.
  5. Přimíchejte nakrájené jablko a tymián a restujte ještě dalších 5 minut. Po vypnutí ohně nechte směs pod pokličkou odpočinout asi 4 minuty.
  6. Nakonec jídlo osolte, opepřete a před podáváním posypte nasekaným koriandrem a jarní cibulkou.
Share.

Leave A Reply