Zajímavost:

Bramborové švestkové knedlíky jsou tradicí spojenou s českou kuchyní. Tato kombinace bramborového těsta a sladké švestkové nádivky je oblíbená pro svou chuťovou rozmanitost a historický význam během českých svátků a rodinných oslav.

Ingredience:

Těsto:
  • 500 g brambor
  • 300 g bramborové mouky
  • 1 vejce
  • Špetka soli
Nádivka:
  • 300 g švestek (očištěných a rozpůlených)
  • 100 g cukru
  • Skořice a vanilkový cukr podle chuti

Postup:

  1. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozetřete na jemném struhadle.
  2. Smíchejte bramborovou mouku, vejce a špetku soli s uvařenými a rozmačkanými bramborami. Vytvořte hladké těsto.
  3. Na pomoučeném vále vyválejte těsto do tenké placky.
  4. Na těsto položte rozpůlené švestky a posypte je směsí cukru, skořice a vanilkového cukru.
  5. Těsto opatrně přeložte a zformujte knedlíky.
  6. Knedlíky vařte ve vařící osolené vodě asi 15-20 minut.

Tipy na servírování:

  • Podávejte knedlíky posypané strouhaným tvarohem nebo cukrem.
  • Knedlíky můžete podávat teplé i studené.
Share.

Leave A Reply