Zajímavost: Křupavé loupaky jsou vynikající svačinou nebo přílohou, a jejich bezlepková varianta přináší radost do stravování pro ty s nesnášenlivostí na lepek.

Seznam ingrediencí:

  • 2 hrnky rýžové mouky
  • 1/2 hrnku bramborového škrobu
  • 1/2 hrnku bezlepkového ovesného mouky
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • 1/2 hrnku vody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Ve velké míse smíchejte rýžovou mouku, bramborový škrob, bezlepkovou ovesnou mouku, sůl a bylinky.
  3. Postupně přidávejte olivový olej a vodu a hnětejte, dokud nevznikne těsto.
  4. Těsto rozválejte mezi dvěma vrstvami pergamenového papíru na tloušťku asi 5 mm.
  5. Pomocí nože nařežte těsto na proužky, které jsou asi 5 cm dlouhé.
  6. Přesuňte proužky na plech s pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě asi 15-20 minut, nebo dokud nebudou zlatavě hnědé.
  7. Nechte loupaky vychladnout a pak si je vychutnejte!

Tipy na servírování: Křupavé loupaky jsou skvělým dipem do hummusu nebo domácí omáčky.

Share.

Leave A Reply