Zajímavost: Křupavé loupaky jsou vynikající svačinou nebo přílohou, a jejich bezlepková varianta přináší radost do stravování pro ty s nesnášenlivostí na lepek.
Seznam ingrediencí:
- 2 hrnky rýžové mouky
- 1/2 hrnku bramborového škrobu
- 1/2 hrnku bezlepkového ovesného mouky
- 1/2 hrnku olivového oleje
- 1/2 hrnku vody
- 1 lžička soli
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Ve velké míse smíchejte rýžovou mouku, bramborový škrob, bezlepkovou ovesnou mouku, sůl a bylinky.
- Postupně přidávejte olivový olej a vodu a hnětejte, dokud nevznikne těsto.
- Těsto rozválejte mezi dvěma vrstvami pergamenového papíru na tloušťku asi 5 mm.
- Pomocí nože nařežte těsto na proužky, které jsou asi 5 cm dlouhé.
- Přesuňte proužky na plech s pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě asi 15-20 minut, nebo dokud nebudou zlatavě hnědé.
- Nechte loupaky vychladnout a pak si je vychutnejte!
Tipy na servírování: Křupavé loupaky jsou skvělým dipem do hummusu nebo domácí omáčky.