Představujeme vám jednoduchý a přesto bohatý pokrm – těstoviny s karamelizovanou cibulí a modrým sýrem. Kombinace sladké karamelizované cibule a intenzivní chuti modrého sýra vytváří nezapomenutelnou chuťovou symfonii. Připravte se na výjimečný gastronomický zážitek přímo v pohodlí vaší kuchyně.

Seznam ingrediencí:

  • 300 g těstovin (preferovaně tagliatelle nebo fettuccine)
  • 4 střední cibule, oloupané a nakrájené na tenké proužky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce cukru
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 150 g modrého sýra (např. gorgonzola nebo roquefort), nasekaného na menší kousky
  • Čerstvá petrželka na ozdobu

Přesný postup přípravy:

  1. Uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu. Sceděte a nechte stranou.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte na středním ohni, občas míchejte, dokud nezačne karamelizovat (asi 15-20 minut).
  3. Přidejte cukr k cibuli a promíchejte. Smažte dalších 5 minut nebo dokud cibule nejsou krásně zlatohnědé.
  4. Přidejte uvařené těstoviny do pánve s karamelizovanou cibulí. Dobře promíchejte, aby se těstoviny pokryly karamelizovanou chutí.
  5. Nasekejte modrý sýr na menší kousky a přidejte jej do těstovin. Míchejte, dokud se sýr nerozpustí a nevytvoří krémovou omáčku.
  6. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem podle chuti.
  7. Podávejte těstoviny s karamelizovanou cibulí a modrým sýrem posypané čerstvou nasekanou petrželkou.

Tipy na servírování:

  • Posypte pokrm další vrstvou modrého sýra pro ještě intenzivnější chuť.
  • Ozdobte talíře několika celými lístky čerstvé petrželky.
Share.

Leave A Reply