Užijte si lahodný oběd nebo večeři s našimi bezvaječnými těstovinami, které jsou nejen lahodné, ale také vhodné pro ty, kteří se vyhýbají vajíčkům. Náš jednoduchý recept vám umožní připravit vlastní těstoviny doma s minimem úsilí a maximem chuti.

Ingredience:

  • 2 šálky bezvaječné mouky (například pšeničná bezvaječná mouka nebo mouka z hrachu)
  • Špetka soli
  • Teplá voda

Postup:

  1. Ve velké míse smíchejte bezvaječnou mouku s špetkou soli.
  2. Postupně přidávejte teplou vodu a míchejte těsto. Přidejte vodu postupně, abyste dosáhli konzistence těsta bez hrudek.
  3. Vypracujte těsto na pomoučeném povrchu do hladkého a pružného tvaru.
  4. Těsto nechte odpočinout zakryté utěrkou asi 30 minut.
  5. Po odpočinku těsto rozdělte na menší části a válejte na tenký plát.
  6. Podle vašich preferencí můžete těsto krájet na nudle, výřezy nebo tvarovat do oblíbených forem.
  7. Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě asi 2-4 minuty, nebo dokud nejsou al dente.
  8. Následně odklopte a podávejte s oblíbenou omáčkou nebo přísadou.

Tipy:

  • Můžete přidat špetku kurkumy nebo špenátového prášku do těsta pro pestřejší barvu a nutriční přínosy.
  • Pokud si přejete delší těstoviny, nechte těsto válet do větší délky a šířky před krájením.

Užijte si domácí bezvaječné těstoviny plné chuti a přizpůsobte si je podle svých preferencí. Jednoduchý recept, který otevírá prostor kreativitě v kuchyni!

Share.

Leave A Reply