Tento recept je ideální pro milovníky pálivých chutí a lze jej využít jako pikantní přílohu k různým pokrmům nebo jako součást marinád a omáček.

Suroviny:

  • Červená paprika: 500 g
  • Papričky jalapeno: 50 g
  • Kajenské papričky: 50 g
  • Jablečný ocet: 225 ml
  • Cukr krupice: 500 g
  • Voda: 500 ml
  • Růžový pepř: 1 lžička
  • Máslo: 1 lžíce
  • Pektin citrusový: 24 g

Postup:

  1. Očištěné papriky nakrájejte na tenké proužky.
  2. V hrnci smíchejte jablečný ocet, cukr, vodu, máslo, pepř a nasekané papričky. Směs přiveďte k varu.
  3. Odstavte z ohně, přidejte pektin, promíchejte a znovu přiveďte k varu. Vařte za stálého míchání po dobu 2 minut.
  4. Horký nálev s papričkami přelijte do připravených zavařovacích sklenic, uzavřete a během chlazení občas otočte, aby se papričky rovnoměrně rozložily.

Share.
Leave A Reply