Přinášíme vám jednoduchý recept na báječnou avokádovou omáčku, která se hodí k masu, rybám i zelenině. Díky své krémové textuře a bohaté chuti je avokádová omáčka oblíbenou volbou pro ty, kteří hledají zdravou alternativu ke klasickým omáčkám. Obohacena o jarní cibulku, medvědí česnek a čerstvé bylinky, se stane tato omáčka hvězdou vašeho stolu.

Ingredience:

  • 1 ks avokádo
  • 1 ks jarní cibulka
  • Medvědí česnek
  • Bylinky dle chuti (bazalka, estragon, máta nebo koriandr)
  • 30 ml vinný ocet
  • 250 ml voda
  • 2 lžíce olivový olej dle chuti
  • Citronová šťáva z 1/2 citronu
  • Pepř mletý čerstvý

Postup Přípravy:

  1. Do rendlíku vlijte trochu vinného octa a nechte ho odvařit. Mezitím rozpulte avokádo, vyjměte pecku a nakrájejte ho na větší kusy. Překrájejte jarní cibulku a medvědí česnek (nebo špenát a česnek).
  2. Avokádo, cibulku a medvědí česnek vsypte do rendlíku. Osolte, přidejte vodu a nechte 1–2 minutu provařit.
  3. Přendejte směs do mixéru, přidejte bylinky a vše rozmixujte do hladka.
  4. Ochutnejte, přilijte citronovou šťávu, případně dosolte a znovu promixujte. Před podáváním můžete omáčku doladit kapkou olivového oleje a čerstvě mletým pepřem.
Share.

Leave A Reply