Italská cuketová polévka je lehký, osvěžující pokrm inspirovaný tradiční italskou kuchyní. Tato polévka plná čerstvých ingrediencí, včetně aromatických bylinek a zdravých cuket, přináší do vašeho stolu jednoduchost a chuť italské kuchyně.
Seznam ingrediencí:
- 2 středně velké cukety, nakrájené na kostičky
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 1 mrkev, nakrájená na kolečka
- 1 brambora, nakrájená na kostičky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 2 lžíce strouhaného parmezánu (volitelně pro podávání)
Přesný postup přípravy:
- Na pánvi zahřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek do změknutí.
- Přidejte nakrájené cukety, rajčata, mrkev a bramboru. Krátce restujte.
- Přidejte sušené oregano, bazalku, sůl a čerstvě mletý černý pepř. Promíchejte.
- Nalijte zeleninový vývar a přivedte k varu. Poté snižte plamen a vařte, dokud zelenina nezměkne.
- Polévku rozmixujte na hladkou konzistenci pomocí mixéru.
- Dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
- Podávejte teplé, posypané strouhaným parmezánem (pokud si přejete).
Tipy na servírování:
- Můžete polévku ozdobit čerstvým nasekaným koriandrem nebo petrželí.
- Podávejte s plátkem čerstvého italského chleba.