Zajímavost:
Rajčata jsou bohatým zdrojem vitamínu C a antioxidantů, které podporují imunitní systém a zdraví pokožky. Rajčatová polévka má kořeny v tradiční kuchyni a stala se oblíbenou po celém světě.
Seznam Ingrediencí:
- 1 kg zralých rajčat, nakrájených
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička cukru
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvá bazalka na ozdobu
Postup:
- Smažení Základních Ingrediencí:
- Na olivovém oleji osmažte cibuli a česnek ve velkém hrnci, dokud nejsou cibule sklenuté.
- Přidání Rajčat:
- Přidejte nakrájená rajčata do hrnce a dusíme je, dokud nezačnou pučet.
- Přidání Koření:
- Přisypte sušený oregano, cukr, sůl a pepř. Promíchejte a nechte dusit dalších 5 minut.
- Přidání Vývaru:
- Zalijte zeleninovým vývarem a přivedete k varu. Poté zmenšete plamen na minimum a vařte pod pokličkou asi 20 minut.
- Mixování Polévky:
- Polévku rozmixujte do hladké konzistence pomocí mixéru.
- Dochucení a Servírování:
- Dochutíme solí a pepřem podle chuti. Před podáváním ozdobte čerstvou bazalkou.
Tipy na Servirování:
- Krutony:
- Podávejte s křupavými krutony pro dodatečnou texturu.
- Parmazán:
- Posypání strouhaným parmazánem přidává lahodnou vrstvu chuti.