Zajímavost o jídle: Pho je tradiční vietnamská polévka, která získala popularitu po celém světě. Původně byla připravována jako snídaně, ačkoli se nyní konzumuje kdykoliv během dne. Je známá svou bohatou a aromatickou polévkou, která je základem pro různé variace s rýžovými nudlemi a lahodnými přísadami.
Ingredience:
- 200 g hovězího masa, nakrájeného na tenké plátky
- 200 g rýžových nudlí
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 1 hřebíček
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kardamomu
- 1 lžička hřebčíku
- 1 palčivá paprika, nakrájená na plátky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- Čerstvá bazalka, koriandr a jalapeño na ozdobu
- Klíčky fazolí nebo sójové výhonky (volitelně)
Postup:
- V hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte hřebíček, koriandr, kardamom a hřebčík. Vařte 15 minut na mírném ohni.
- Nudle podle návodu na obalu povařte a odceděte.
- Do vařící vody přidejte plátky hovězího masa a vařte asi 1-2 minuty, dokud nejsou hotové. Vyjměte je a nechte stranou.
- Do vývaru přidejte cibuli, palčivou papriku, rybí omáčku, sójovou omáčku a cukr. Vařte dalších 5 minut.
- Do mísy rozdělte uvařené nudle, položte na ně plátky hovězího masa a zalijte vroucím vývarem.
- Podávejte s čerstvou bazalkou, koriandrem, jalapeño a klíčky fazolí nebo sójovými výhonky.
Nápady na servírování:
- Podávejte s čerstvým limetkovým klínem pro osvěžení.
- Kombinujte s hoisinovou omáčkou a chilli omáčkou podle chuti.