Zajímavost o jídle: Pho je tradiční vietnamská polévka, která získala popularitu po celém světě. Původně byla připravována jako snídaně, ačkoli se nyní konzumuje kdykoliv během dne. Je známá svou bohatou a aromatickou polévkou, která je základem pro různé variace s rýžovými nudlemi a lahodnými přísadami.

Ingredience:

  • 200 g hovězího masa, nakrájeného na tenké plátky
  • 200 g rýžových nudlí
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 1 hřebíček
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kardamomu
  • 1 lžička hřebčíku
  • 1 palčivá paprika, nakrájená na plátky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • Čerstvá bazalka, koriandr a jalapeño na ozdobu
  • Klíčky fazolí nebo sójové výhonky (volitelně)

Postup:

  1. V hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte hřebíček, koriandr, kardamom a hřebčík. Vařte 15 minut na mírném ohni.
  2. Nudle podle návodu na obalu povařte a odceděte.
  3. Do vařící vody přidejte plátky hovězího masa a vařte asi 1-2 minuty, dokud nejsou hotové. Vyjměte je a nechte stranou.
  4. Do vývaru přidejte cibuli, palčivou papriku, rybí omáčku, sójovou omáčku a cukr. Vařte dalších 5 minut.
  5. Do mísy rozdělte uvařené nudle, položte na ně plátky hovězího masa a zalijte vroucím vývarem.
  6. Podávejte s čerstvou bazalkou, koriandrem, jalapeño a klíčky fazolí nebo sójovými výhonky.

Nápady na servírování:

  • Podávejte s čerstvým limetkovým klínem pro osvěžení.
  • Kombinujte s hoisinovou omáčkou a chilli omáčkou podle chuti.
Share.

Leave A Reply