Zajímavost:

Citronový krém, známý též jako Lemon Curd, má kořeny v tradiční anglické kuchyni. Představuje bohatý a jemný krém s intenzivní chutí citronu. Tento osvěžující dip nebo náplň je oblíbeným doplňkem dezertů, dortů či palačinek.

Seznam Ingrediencí:

  • 4 citrony (šťáva a kůra)
  • 200 g cukru
  • 100 g másla
  • 4 vaječná žloutky

Postup:

  1. Omyjte citrony a strouhejte kůru, poté vymačkejte šťávu.
  2. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte cukr, citronovou šťávu a kůru. Směs zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
  3. V míse rozšlehejte vaječné žloutky. Postupně přilijte část horké citronové směsi k žloutkům, stále míchejte, aby nedošlo k uvaření vajec.
  4. Vraťte směs do hrnce a za stálého míchání zahřívejte na mírném ohni, dokud krém nezhoustne (asi 10 minut). Nesmí vařit, jen zahřívat.
  5. Odstavte od ohně a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  6. Přelijte do sklenice a uložte v lednici. Krém ztuhne a bude připravený k podávání.

Tipy na Servírování:

  • Lemon Curd je skvělý na palačinky, lívance nebo jako náplň do dortů.
  • Podávejte s jemným tvarohem nebo šlehačkou.
  • Vyzkoušejte jako dip k opečeným pomerančovým muffinům.
Share.

Leave A Reply