Ingredience:

  • 9-12 plátků bezlepkových lasagní
  • 500 g mletého masa (hovězí, vepřové, nebo kombinace)
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 800 g krátce uvařených a slitého rajčatového protlaku (nebo 2 plechovky rajčat)
  • 2 lžíce rajčatové pasty
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžička sušeného bazalka
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky cukru
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 g ricotty (bezlepkové)
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu
  • 2 koule mozzarelly, nastrouhané
  • Čerstvá petržel nebo bazalka na ozdobení

Postup:

  1. Na pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a smažte, dokud nebude měkká a průhledná. Přidejte prolisovaný česnek a mleté maso. Smažte, dokud maso nezezlátne.
  2. Přidejte rajčatový protlak nebo plechovky rajčat, rajčatovou pastu, oregáno, bazalku, tymián, cukr, sůl a pepř. Vařte na nízkém ohni asi 20-30 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  3. Na konci přidejte nasekanou čerstvou petržel nebo bazalku. Ochutnejte a případně přidávejte sůl a pepř podle chuti.
  4. Ve vhodném pekáči začněte vrstvit: nejprve trochu omáčky na dno pekáče, poté plátky bezlepkových lasagní, další vrstva omáčky, a pak vrstva ricotty a mozzarelly. Postup opakujte, dokud nemáte všechny ingredience spotřebovány.
  5. Poslední vrstvu zakončete omáčkou a posypte strouhaným parmezánem.
  6. Předehřejte troubu na 180°C. Pekáč zakryjte a pečte lasagne asi 30 minut. Poté odstraňte kryt a pečte dalších 15-20 minut, dokud povrch nezezlátne a sýry nejsou rozpuštěné a bublající.
  7. Nechejte lasagne chvíli odpočívat před krájením. Podávejte posypané čerstvou petrželí nebo bazalkou.

Tento recept na bezlepkové lasagne je plný chutí a určitě potěší nejen ty, kteří preferují bezlepkovou stravu. Užijte si tuto italskou pochoutku bez obav!

Share.

Leave A Reply