Zajímavost:

Mapo Tofu je oblíbeným pokrmem čínské kuchyně s bohatou historií. Jeho kořeny sahají až do období dynastie S’-na, kdy ho prý připravovala slepá žena. Dnes je známý pro svou pikantní chuť a jedinečnou kombinaci tofu a mletého masa.

Seznam Ingrediencí:

  • 400 g tuhého tofu (nakrájeného na kostky)
  • 200 g mletého hovězího masa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička černého fazolového česneku (nasekaného)
  • 1 lžička čínské koření z černého pepře
  • 1 lžička kukuřičného škrobu (rozpuštěného ve vodě)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 zelené cibulky (nasekané)
  • Vařená rýže na podávání

Přesný Postup:

  1. Na pánvi si rozehřejte olej a osmažte mleté hovězí maso.
  2. Přidejte nasekaný česnek, zázvor a cibuli. Smažte, dokud cibule nezezlátne.
  3. Přidejte tofu, sójovou omáčku a černý fazolový česnek. Míchejte opatrně, aby se tofu nerozpadlo.
  4. Přidejte čínské koření z černého pepře a kukuřičný škrob. Vařte 5-7 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Přidejte sezamový olej a zelené cibulky. Míchejte a vařte další 2 minuty.
  6. Podávejte horké s vařenou rýží.

Tipy na Servirování:

Mapo Tofu

Share.

Leave A Reply