Zajímavost o jídle: Kuře Generála Tsaa II je moderní variací na tradiční čínské jídlo, které vzniklo spojením pikantních a sladkokyselých chutí. Tento exotický pokrm je zárukou chuťové exploze na vašem talíři.
Ingredience:
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 1/2 šálku kukuřičného škrobu
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na smažení
Pro omáčku:
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 3 lžíce hnedého cukru
- 2 lžíce octa
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžička sezamového oleje
Pro zeleninovou směs:
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
- 1 cibule, nakrájená na půlkolečka
- 3 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžička čerstvého zázvoru, nastrouhaného
Postup:
- Kuřecí kousky osolte, opepřete a obalte v kukuřičném škrobu.
- Rozpalte olej na smažení v pánvi a smažte kuře do doby, než získá zlatavou barvu a stane se křupavým.
- V mixéru smíchejte všechny ingredience pro omáčku dohladka.
- Na pánvi orestujte zeleninovou směs (papriky, cibule, česnek, zázvor) do doby, než změknou.
- Přidejte smažené kuře do zeleninové směsi a zalijte omáčkou. Vařte krátce, dokud omáčka nezhoustne.
- Podávejte s vařeným rýžovým či jasmínovým rýží.
Nápady na servírování:
- Ozdobte jídlo čerstvě nasekanou cibulkou nebo sezamovými semínky.
- Podávejte s vařenými nudlemi nebo čínským bramborovým salátem.