Zajímavost o jídle: Kuře Generála Tsaa II je moderní variací na tradiční čínské jídlo, které vzniklo spojením pikantních a sladkokyselých chutí. Tento exotický pokrm je zárukou chuťové exploze na vašem talíři.

Ingredience:

  • 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 1/2 šálku kukuřičného škrobu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na smažení

Pro omáčku:

  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 3 lžíce hnedého cukru
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžička sezamového oleje

Pro zeleninovou směs:

  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 cibule, nakrájená na půlkolečka
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička čerstvého zázvoru, nastrouhaného

Postup:

  1. Kuřecí kousky osolte, opepřete a obalte v kukuřičném škrobu.
  2. Rozpalte olej na smažení v pánvi a smažte kuře do doby, než získá zlatavou barvu a stane se křupavým.
  3. V mixéru smíchejte všechny ingredience pro omáčku dohladka.
  4. Na pánvi orestujte zeleninovou směs (papriky, cibule, česnek, zázvor) do doby, než změknou.
  5. Přidejte smažené kuře do zeleninové směsi a zalijte omáčkou. Vařte krátce, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Podávejte s vařeným rýžovým či jasmínovým rýží.

Nápady na servírování:

  • Ozdobte jídlo čerstvě nasekanou cibulkou nebo sezamovými semínky.
  • Podávejte s vařenými nudlemi nebo čínským bramborovým salátem.
Share.

Leave A Reply