Když se řekne čínská kuchyně, mnohým z nás se vybaví právě kuřecí Kung Pao – pikantní a bohatě dochucené jídlo, které si získalo srdce milovníků asijských chutí po celém světě. Tento tradiční recept, pocházející z provincie S’-čchuan, kombinuje něžné kousky kuřecího masa s ostrými chilli papričkami, křupavými arašídy a aromatickou omáčkou, která vše krásně spojuje. Ačkoliv se může zdát příprava tohoto jídla jako výzva, s následujícím receptem zjistíte, že si lahodné kuřecí Kung Pao můžete snadno připravit i v domácích podmínkách. Takže připravte své pánve a pusťte se do vaření této úchvatné asijské speciality!

Ingredience:

  • 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kostičky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového vinného octa
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
  • 50 g arašídů nebo kešu oříšků
  • 3-4 sušené chilli papričky, pokrájené
  • 1 lžička čerstvého zázvoru, nasekaného

Omáčka:

  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového vinného octa
  • 1 lžíce hoisin omáčky
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu

Postup:

  1. V míse smíchejte kuřecí maso se 2 lžícemi sójové omáčky, 2 lžícemi rýžového vinného octa a 1 lžící kukuřičného škrobu. Nechte marinovat asi 20 minut.
  2. Mezitím připravte omáčku smícháním 3 lžic sójové omáčky, 2 lžic rýžového vinného octa, hoisin omáčky, cukru a 1 lžičky kukuřičného škrobu. Důkladně promíchejte.
  3. V woku nebo velké pánvi rozehřejte sezamový olej. Přidejte nasekaný česnek, zázvor a chilli papričky a krátce osmahněte.
  4. Přidejte nakrájené kuřecí maso a smažte, dokud není maso zcela uvařené.
  5. Přidejte papriky a orestujte dalších pár minut.
  6. Zalijte připravenou omáčkou a vařte, dokud omáčka nezhoustne.
  7. Nakonec vmíchejte arašídy nebo kešu oříšky.
  8. Podávejte s rýží nebo nudlemi.
Share.

Leave A Reply