Rizoto s červenou čočkou a restovanými houbami je lahodným spojením krémové rizotové konzistence, bohaté chuti červené čočky a aroma restovaných hub. Tento vegetariánský pokrm je nejen lahodný, ale i plný živin, které potěší vaše chuťové buňky.
Seznam ingrediencí:
- 1 šálek arborio rýže
- 1/2 šálku červené čočky (předvařené)
- 200 g hub (žampiony nebo hříbky), nakrájené
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1/2 šálku bílého vína
- 1 litr zeleninového vývaru (teplého)
- 50 g parmazánu (nastrouhaného)
- Olivový olej
- Čerstvě mletý černý pepř
- Sůl
- Čerstvá petržel nebo koriandr na ozdobu
Přesný postup přípravy:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a restujte cibuli a česnek do měkka.
- Přidejte nakrájené houby a smažte, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Přidejte arborio rýži a nechte chvilku pražit, dokud rýže neprosklí.
- Přilijte bílé víno a nechte ho vřít.
- Postupně přidávejte teplý zeleninový vývar lžící po lžíci, za stálého míchání, dokud rýže nenasaje veškerý vývar a není al dente.
- Přidejte předvařenou červenou čočku a parmazán. Promíchejte a nechte chvíli odpočinout.
- Dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.
- Podávejte posypané nasekanou čerstvou petrželí nebo koriandrem.
Tipy na servírování:
- Každou porci můžete ozdobit plátkem parmazánu a kapkou olivového oleje.
- Servírujte okamžitě, dokud je rizoto teplé a krémové.