Rizoto s červenou čočkou a restovanými houbami je lahodným spojením krémové rizotové konzistence, bohaté chuti červené čočky a aroma restovaných hub. Tento vegetariánský pokrm je nejen lahodný, ale i plný živin, které potěší vaše chuťové buňky.

Seznam ingrediencí:

  • 1 šálek arborio rýže
  • 1/2 šálku červené čočky (předvařené)
  • 200 g hub (žampiony nebo hříbky), nakrájené
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1/2 šálku bílého vína
  • 1 litr zeleninového vývaru (teplého)
  • 50 g parmazánu (nastrouhaného)
  • Olivový olej
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Sůl
  • Čerstvá petržel nebo koriandr na ozdobu

Přesný postup přípravy:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a restujte cibuli a česnek do měkka.
  2. Přidejte nakrájené houby a smažte, dokud nezískají zlatavou barvu.
  3. Přidejte arborio rýži a nechte chvilku pražit, dokud rýže neprosklí.
  4. Přilijte bílé víno a nechte ho vřít.
  5. Postupně přidávejte teplý zeleninový vývar lžící po lžíci, za stálého míchání, dokud rýže nenasaje veškerý vývar a není al dente.
  6. Přidejte předvařenou červenou čočku a parmazán. Promíchejte a nechte chvíli odpočinout.
  7. Dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.
  8. Podávejte posypané nasekanou čerstvou petrželí nebo koriandrem.

Tipy na servírování:

  1. Každou porci můžete ozdobit plátkem parmazánu a kapkou olivového oleje.
  2. Servírujte okamžitě, dokud je rizoto teplé a krémové.
Share.

Leave A Reply