Tento recept je báječnou pochoutkou pro milovníky masa a hub, kde dozlatova opečené kotlety jsou doplněné o lišky dušené na bílém víně. Spolu s opečenými plátky brambor tvoří tento pokrm dokonalou kombinaci.
Recept: Lišky na Bílém Víně s Kotletou
Suroviny:
- Nové brambory typu B: 400 g
- Řepkový olej
- Máslo: 30 g
- Šalotka: 2 ks
- Lišky: 400 g
- Mletý pepř
- Suché bílé víno: 100 ml
- Citronová šťáva: 1 lžička
- Tymián: 1 plechovka
- Vepřové kotlety: 4 ks
- Chilli: 1 špetka
Postup:
- Brambory omyjte, nakrájejte na tenká kolečka a naskládejte na plech. Pokapejte olejem, osolte a pečte při 200 °C dozlatova.
- Na pánvi zahřejte olej s máslem, zesklovatěte šalotku, přidejte nakrájené houby a restujte asi 5 minut. Poté osolte, opepřte, zalijte bílým vínem a citronovou šťávou a dušte asi 10 minut. Přidejte tymián a uchovejte v teple.
- Kotlety lehce naklepejte, vetřete do nich sůl smíchanou se špetkou chilli a opečte na oleji dozlatova z obou stran.
- Maso naskládejte do pánve k liškám a vložte do trouby při 160 °C na asi 5 minut.
- Servírujte s opečenými plátky brambor.