Bramborové tyčinky z trouby jsou skvělou a zdravější alternativou k chipsům a jiným průmyslově zpracovaným pochoutkám. Jsou snadné na přípravu, chutnají skvěle a hodí se jako svačina, předkrm nebo i příloha k hlavnímu jídlu.
Ingredience:
- 2 středně velké brambory
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř na dochucení
- bylinky dle chuti (např. oregano, rozmarýn, tymián)
Postup:
- Brambory omyjeme a osušíme.
- Brambory nakrájíme na tenké tyčinky o tloušťce asi 1 cm.
- Tyčinky vložíme do mísy a promícháme s olivovým olejem, solí, pepřem a bylinkami.
- Tyčinky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut, dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé.
- Během pečení tyčinky dvakrát otočíme, aby se propekly ze všech stran.
Tipy:
- Pro pikantnější chuť můžeme tyčinky před pečením posypat chilli papričkami.
- Místo bylinek můžeme tyčinky ochutit kořením, například paprikou, kmínem nebo kurkumou.
- Tyčinky můžeme podávat s dipem, například s jogurtovým dipem s česnekem a bylinkami.
Tento recept je skvělý pro:
- Zdravou svačinu
- Rychlé a chutné pohoštění
- Přílohu k hlavnímu jídlu
Užijte si lahodnou chuť bramborových tyčinek z trouby!