Tento recept je báječnou pochoutkou pro milovníky masa a hub, kde dozlatova opečené kotlety jsou doplněné o lišky dušené na bílém víně. Spolu s opečenými plátky brambor tvoří tento pokrm dokonalou kombinaci.

Recept: Lišky na Bílém Víně s Kotletou

Suroviny:

  • Nové brambory typu B: 400 g
  • Řepkový olej
  • Máslo: 30 g
  • Šalotka: 2 ks
  • Lišky: 400 g
  • Mletý pepř
  • Suché bílé víno: 100 ml
  • Citronová šťáva: 1 lžička
  • Tymián: 1 plechovka
  • Vepřové kotlety: 4 ks
  • Chilli: 1 špetka

Postup:

  1. Brambory omyjte, nakrájejte na tenká kolečka a naskládejte na plech. Pokapejte olejem, osolte a pečte při 200 °C dozlatova.
  2. Na pánvi zahřejte olej s máslem, zesklovatěte šalotku, přidejte nakrájené houby a restujte asi 5 minut. Poté osolte, opepřte, zalijte bílým vínem a citronovou šťávou a dušte asi 10 minut. Přidejte tymián a uchovejte v teple.
  3. Kotlety lehce naklepejte, vetřete do nich sůl smíchanou se špetkou chilli a opečte na oleji dozlatova z obou stran.
  4. Maso naskládejte do pánve k liškám a vložte do trouby při 160 °C na asi 5 minut.
  5. Servírujte s opečenými plátky brambor.
Share.

Leave A Reply