Koláče jsou nepostradatelnou součástí sladkých pokrmů a kynutý koláč s tvarohem patří mezi ty, které okouzlují svou vláčností a bohatou chutí. Tento recept není jen o dobře vypadajícím dezertu, ale o zážitku plném jemnosti a lahodnosti.

Recept na kynutý koláč s tvarohem:

Ingredience:
  • 500 g hladké mouky
  • 7 g sušeného droždí
  • 250 ml mléka
  • 100 g cukru
  • 100 g másla
  • 500 g tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • Citronová kůra ze 2 citronů
  • Špetka soli
  • 1 vejce (na potření)
  • Mletý cukr (na posypání)
Postup:
  1. Příprava těsta: Smíchej droždí s teplým mlékem a nech chvilku odpočinout. Do mísy prosij mouku, přidej cukr, rozpuštěné máslo, sůl a směs droždí s mlékem. Zpracuj těsto dohladka a nech ho kynout asi 1–1,5 hodiny v teple.
  2. Příprava náplně: V misce smíchej tvaroh s vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Dobře promíchej, aby byla směs krémová.
  3. Formování koláče: Kynuté těsto rozválej na plát tlustý asi 1 cm. Rozetři na něj připravenou náplň z tvarohu. Poté těsto sroluj do podoby válce a vytvaruj z něj kruhový koláč.
  4. Druhé kynutí: Polož koláč na plech vyložený pečicím papírem a nech ho ještě asi 30 minut kynout.
  5. Pečení: Potři koláč rozšlehaným vejcem a peč v troubě předehřáté na 180°C asi 25–30 minut, nebo dokud není koláč zlatavý.
  6. Posypání: Po upečení a mírném vychladnutí posyp koláč mletým cukrem.

Tento kynutý koláč s tvarohem je ideální pro odpolední čaj nebo jako sladký závěr po večeři. Jeho jemné těsto a lahodná náplň z tvarohu tě jistě okouzlí.

Závěr

Kynutý koláč s tvarohem není jen o své chuti, ale o zážitku spojeném s přípravou. Vyjádři svou kreativitu a přizpůsob si tento recept podle svých chuťových preferencí pro ještě větší sladkou radost.

Share.

Leave A Reply