Tato verze klasického salátu nabízí svěžejší variantu tohoto oblíbeného salátu .
- Seznam Ingrediencí:
- 700 g brambor
- 60 g červené cibule
- 8 lžic bílého jogurtu (selského, např. Hollandia)
- 4 ks vejce
- 4 ks jarní cibulky
- 4 ks nakládaných okurek
- Česnek (dle chuti)
- Hořčice (dle chuti)
- Citronová šťáva (dle chuti)
- Sůl (dle chuti)
- Pepř (dle chuti)
- Přesný Postup Přípravy:
- Brambory uvařte, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Červenou cibuli nakrájejte na tenké proužky.
- Vařte vejce natvrdo, oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Jarní cibulky, nakládané okurky a česnek nakrájejte na drobné kousky.
- V míse smíchejte brambory, červenou cibuli, bílý jogurt, nakrájená vejce, jarní cibulky, nakládané okurky a česnek.
- Přidejte hořčici a citronovou šťávu podle chuti. Ochutnejte solí a pepřem.
- Důkladně promíchejte a dejte do lednice odležet.
- Podávejte chladný jako skvělou přílohu.
- Tipy na Servírování:
- Ozdobte salát čerstvým koriandrem nebo lístky bazalky.
- Podávejte jako součást piknikového koše nebo k grilovaným masům.