Vepřový guláš je jedním z těch tradičních pokrmů, který vám ihned připomene vůni a chuť domova. Jeho bohatá omáčka a šťavnaté kousky masa se stanou hvězdou vašeho jídelníčku. Následující recept vás provede krok za krokem, jak připravit výtečný vepřový guláš, který potěší vaše chuťové buňky a zahřeje vás v každém kousku.

Recept na Vepřový Guláš:

Ingredience:

  • 1,5 kg vepřové kýty, nakrájené na kostky
  • 2 lžíce sádla nebo oleje
  • 2 velké cibule, nakrájené na drobné kostičky
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce papriky (sladká nebo pálivá, podle preference)
  • 1 lžíce mleté ​​kmínu
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička sůl
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce hořčice
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 2 laurové listy
  • 2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostky
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • Na podávání: kysaná smetana a čerstvá petržel

Postup:

  1. Příprava Masa:
    • Maso osušte papírovým ubrouskem a nakrájejte na kostky. Orestujte maso na rozpáleném sádle nebo oleji v hrnci, dokud nezíská zlatavou barvu.
  2. Přidání Základních Ingrediencí:
    • Přidejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nebude měkká. Přidejte nasekaný česnek a restujte další minutu.
  3. Aromatizace:
    • Přidejte papriku, kmín, koriandr, mletý pepř a sůl. Zamíchejte a nechte chvíli restovat, aby se aromatické látky uvolnily.
  4. Zakalení:
    • Přidejte hladkou mouku a rajský protlak. Smíchejte, dokud se vytvoří hustá směs.
  5. Přidání Tekutin:
    • Přidejte hořčici, hovězí vývar a laurové listy. Dobře promíchejte a přivedte k varu.
  6. Dusení:
    • Přidejte nakrájené brambory a nechte guláš dusit na nízkém plameni asi 1,5 hodiny, nebo dokud maso není měkké.
  7. Přidání Papriky:
    • Přidejte nakrájenou červenou papriku a vařte dalších 15 minut, dokud není paprika měkká.
  8. Dolaďování Chuťi:
    • Podle chuti přidejte sůl nebo pepř. Odstraňte laurové listy.
  9. Podávání:
    • Podávejte vepřový guláš s plátkem čerstvé petržele a lžící kysané smetany. Podávejte s knedlíky nebo chlebem.

Tento vepřový guláš je plný chutí a vůní, které budou vaše sentry potěšením. Je to skvělý pokrm pro rodinný stůl nebo přátelský večer. Užijte si tento tradiční recept a dopřejte si chuť opravdového guláše. Dobrou chuť!

Share.

Leave A Reply