Nechte se unést kombinací jemného pangase, svěžího citronového másla a barevného mixu hrášku a mrkve. Naše pečené filé z pangase s tímto lahodným příslušenstvím je jedinečným zážitkem pro vaše chuťové buňky.
Seznam Ingrediencí:
- 4 kusy filé z pangase
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Pro Citronové Máslo:
- 1/2 šálku másla (nesoleného, na kostky)
- Šťáva z 1 citronu
- Kůra z 1 citronu (nastrouhaná)
- 2 lžíce čerstvě nasekané petržele
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Pro Hrášek a Mrkev:
- 1 šálek hrášku (čerstvého nebo mraženého)
- 1 šálek mrkve (na kolečka)
- Olivový olej
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Přesný Postup Přípravy:
- Příprava Filé:
- Omyjte filé z pangase a osušte papírovým ubrouskem.
- Nalejte olivový olej na filé a rovnoměrně rozetřete. Ochutnejte solí a pepřem.
- Předehřev Trouby:
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Pečení Filé:
- Filé položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě asi 15-20 minut, nebo dokud maso není pevné a šťavnaté.
- Příprava Citronového Másla:
- Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě roztavte máslo.
- Přidejte citronovou šťávu, nastrouhanou kůru z citronu, nasekanou petržel a míchejte do hladka. Ochutnejte solí a pepřem.
- Příprava Hrášku a Mrkve:
- V hrnci povařte hrášek a mrkev vařící osolené vodě do měkka. Odtokujte.
- Podávání:
- Hotové filé podávejte na talířích, přelité citronovým máslem. Vedle podávejte hrášek a mrkev.
Tipy na Servírování:
- Doporučujeme podávat s bramborovým pyré nebo kuskusem.
- Ozvláštněte pokrm čerstvě nasekanými bylinkami nebo citronovými plátky.