Nechte se unést kombinací jemného pangase, svěžího citronového másla a barevného mixu hrášku a mrkve. Naše pečené filé z pangase s tímto lahodným příslušenstvím je jedinečným zážitkem pro vaše chuťové buňky.

Seznam Ingrediencí:

  • 4 kusy filé z pangase
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Pro Citronové Máslo:

  • 1/2 šálku másla (nesoleného, na kostky)
  • Šťáva z 1 citronu
  • Kůra z 1 citronu (nastrouhaná)
  • 2 lžíce čerstvě nasekané petržele
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Pro Hrášek a Mrkev:

  • 1 šálek hrášku (čerstvého nebo mraženého)
  • 1 šálek mrkve (na kolečka)
  • Olivový olej
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Přesný Postup Přípravy:

  1. Příprava Filé:
    • Omyjte filé z pangase a osušte papírovým ubrouskem.
    • Nalejte olivový olej na filé a rovnoměrně rozetřete. Ochutnejte solí a pepřem.
  2. Předehřev Trouby:
    • Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. Pečení Filé:
    • Filé položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě asi 15-20 minut, nebo dokud maso není pevné a šťavnaté.
  4. Příprava Citronového Másla:
    • Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě roztavte máslo.
    • Přidejte citronovou šťávu, nastrouhanou kůru z citronu, nasekanou petržel a míchejte do hladka. Ochutnejte solí a pepřem.
  5. Příprava Hrášku a Mrkve:
    • V hrnci povařte hrášek a mrkev vařící osolené vodě do měkka. Odtokujte.
  6. Podávání:
    • Hotové filé podávejte na talířích, přelité citronovým máslem. Vedle podávejte hrášek a mrkev.

Tipy na Servírování:

  • Doporučujeme podávat s bramborovým pyré nebo kuskusem.
  • Ozvláštněte pokrm čerstvě nasekanými bylinkami nebo citronovými plátky.
Share.

Leave A Reply