Překvapte své chuťové buňky s naším receptem na pečený filet s aromatickou bylinkovou krustou. Tato jednoduchá a elegantní příprava přinese na váš stůl skvostný kousek masa, který se rozplývá v ústech.
Seznam Ingrediencí:
- 4 kusy kuřecího nebo vepřového masa (filety)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce čerstvě nasekaného tymiánu
- 1 lžíce čerstvě nasekaného rozmarýnu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 1 šálek strouhanky (ideálně čerstvé)
Přesný Postup Přípravy:
- Příprava Bylinkové Směsi:
- V míse smíchejte olivový olej, dijonskou hořčici, nasekaný česnek, tymián a rozmarýn. Ochutnejte solí a pepřem.
- Příprava Masa:
- Filety omyjte a osušte papírovým ubrouskem. Na každý filet naneste bylinkovou směs, zajistěte, aby byl maso celé pokryté.
- Přidání Strouhanky:
- Posypte každý filet strouhankou, aby vytvořil chutnou krustu. Lehce stlačte, aby se strouhanka přilepila k bylinkové směsi.
- Předehřev Trouby:
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Pečení:
- Masa položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě asi 20-25 minut, dokud není masa uvnitř dokonale propečená a krusta zlatavě hnědá.
- Podávání:
- Filety podávejte teplé, ozdobené čerstvými bylinkami.
Tipy na Servírování:
- Doporučujeme podávat s bramborovým pyré, zeleninovým salátem nebo čerstvými pečivovými placičkami.
- K filetu můžete připravit nějakou lehkou omáčku na bázi smetany nebo citronové šťávy.