Překvapte své chuťové buňky s naším receptem na pečený filet s aromatickou bylinkovou krustou. Tato jednoduchá a elegantní příprava přinese na váš stůl skvostný kousek masa, který se rozplývá v ústech.

Seznam Ingrediencí:

  • 4 kusy kuřecího nebo vepřového masa (filety)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce čerstvě nasekaného tymiánu
  • 1 lžíce čerstvě nasekaného rozmarýnu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 1 šálek strouhanky (ideálně čerstvé)

Přesný Postup Přípravy:

  1. Příprava Bylinkové Směsi:
    • V míse smíchejte olivový olej, dijonskou hořčici, nasekaný česnek, tymián a rozmarýn. Ochutnejte solí a pepřem.
  2. Příprava Masa:
    • Filety omyjte a osušte papírovým ubrouskem. Na každý filet naneste bylinkovou směs, zajistěte, aby byl maso celé pokryté.
  3. Přidání Strouhanky:
    • Posypte každý filet strouhankou, aby vytvořil chutnou krustu. Lehce stlačte, aby se strouhanka přilepila k bylinkové směsi.
  4. Předehřev Trouby:
    • Troubu předehřejte na 200 °C.
  5. Pečení:
    • Masa položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě asi 20-25 minut, dokud není masa uvnitř dokonale propečená a krusta zlatavě hnědá.
  6. Podávání:
    • Filety podávejte teplé, ozdobené čerstvými bylinkami.

Tipy na Servírování:

  • Doporučujeme podávat s bramborovým pyré, zeleninovým salátem nebo čerstvými pečivovými placičkami.
  • K filetu můžete připravit nějakou lehkou omáčku na bázi smetany nebo citronové šťávy.
Share.

Leave A Reply