Vstupte do světa jedinečných chuťových dojmů s naším receptem – Smetanové, rajčatové a bylinkové kuře ‚marry me'“. Tato delikátní a vkusná kombinace nejen pohladí vaše chuťové buňky, ale také vás zavede do gastronomického světa plného lásky a vášně. . Připravte se na kulinářské dobrodružství, které vám zaručí nejen druhé rande, ale také nezapomenutelný zážitek na talíři.
Ingredience:
- 4 kuřecí prsa
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule (nasekaná)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce čerstvého tymiánu (nasekaného)
- 1 lžíce čerstvého rozmarýnu (nasekaného)
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 1/2 šálku bílého vína
- 1 šálka smetany ke šlehání
- 1/2 šálku nasekaných sušených rajčat (nebo čerstvých cherry rajčat)
- Špetka červeného pepře nebo chilli prášku podle chuti
Postup:
- Příprava kuřecích prsou:
- Kuřecí prsa osolte a opepřete z obou stran.
- Smažení kuřecího masa:
- Na pánvi s rozpáleným olivovým olejem osmažte kuřecí prsa z obou stran do zlatova. Poté je vyjměte z pánve a odložte.
- Příprava omáčky:
- Do stejné pánve přidejte cibuli a česnek. Smažte, dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte tymián, rozmarýn a mletou papriku. Promíchejte a osmažte chvíli.
- Zalijte bílým vínem a vařte, dokud se nezredukuje na polovinu.
- Přidání smetany a rajčat:
- Přilijte smetanu a přidejte nasekaná sušená nebo čerstvá rajčata. Vařte na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.
- Návrat kuřecího masa:
- Vraťte kuřecí prsa do pánve a povařte v omáčce 5-7 minut, nebo dokud jsou kuřecí prsa dokonale propečená.
- Finální dokončení:
- Přidávejte červený pepř nebo chilli prášek podle chuti. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte kuřecí prsa na talířích s přílohou brokolice a bramborové kaše posypané pečeným česnekem.
- Servírování:
- Ozdobte čerstvými bylinkami a nabídněte s chlebem nebo rýží.