Mořské plody – to je oblast, která nás láká svou rozmanitostí a bohatstvím chutí. Od šťavnatých krevet po lahodné mušle, mořské plody nám nabízejí nekonečné možnosti přípravy jídel. Připravte se na cestu do světa mořských pokladů a objevte nové recepty a inspirace, které vám přinesou nezapomenutelné gastronomické zážitky.
Ingredience:
- 500 g krevet
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 4 lžíce másla
- Čerstvě nasekaná petrželka na ozdobení
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 2 šálky vařené rýže
- Šťáva z 1 citronu
- Nastrouhaná citronová kůra
Postup:
- Předehřejte gril na střední teplotu.
- V malém hrnci rozehřejte máslo spolu se stroužky česneku, které jemně nasekáte. Vařte asi 2-3 minuty, než se česnek změkne a uvolní vůni.
- Krevety očistěte a zbavte se střev. Osolte a opepřete podle chuti.
- Krevety opatrně položte na předehřátý gril a grilujte z obou stran asi 2-3 minuty, dokud nejsou krevety krásně růžové a pružné.
- Během grilování krevet občas potřete česnekovým máslem, aby získaly bohatou chuť.
- Mezitím vařte rýži podle pokynů na obalu. Po uvaření ji sceďte a přendejte zpět do hrnce.
- Přidejte citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru do vařené rýže a promíchejte, aby se příchuť citronu rovnoměrně rozložila.
- Servírujte grilované krevety s česnekovým máslem spolu s citronovou rýží. Posypte čerstvě nasekanou petrželkou pro dokonalou chuťovou explozi.
Příloha: Citronová Rýže
- Vařená rýže se smíchá s čerstvou citronovou šťávou a nastrouhanou citronovou kůrou, která jí dodá osvěžující chuť a vůni.