Zajímavost:

Dančí maso má dlouhou tradici v evropské kuchyni, a to zejména ve středověku, kde bylo považováno za delikatesu. Je známé svou chutí a nízkým obsahem tuku.

Ingredience:

  • 600 g dančího hřbetu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 menší bulva fenyklu, nakrájená na tenké plátky
  • 1 šálek vývaru
  • 1/2 šálku bílého vína
  • 1/2 šálku smetany na vaření

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Maso osolte a opepřete. Rozpalte olej na pánvi a maso zprudka osmažte z obou stran, aby získalo hezkou zlatou barvu.
  3. Přesuňte maso do pekáče a dejte ho péct do trouby asi 20–25 minut podle preferovaného stupně propečení.
  4. Na pánvi, kde jste smažili maso, přidejte cibuli, česnek a fenykl. Smažte do měkka.
  5. Přidejte vývar, víno a smetanu. Vařte, dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme solí a pepřem.
  6. Pečený dančí hřbet podávejte s fenyklovou omáčkou a doplňte bramborovou kaší.

Tipy na servírování:

  • Podávejte s restovanými brambory nebo bramborovým pyré.
  • Ozdobte čerstvým kouskem fenyklu pro výraznější chuťový zážitek.
Share.

Leave A Reply