Anglický pudink je mnohem víc než jen dezert. Je to symbol britské tradice s kořeny sahajícími stovky let zpátky. Náš recept vám zprostředkuje přípravu tohoto lahodného a nadýchaného koláče plněného sušeným ovocem. Ať už jej podáváte teplý s vanilkovou omáčkou nebo vychlazený s šálkem čaje, anglický pudink zaručeně potěší vaše chuťové pohárky a vnese do vašeho domova kousek Anglie.
Ingredience:
- Sušené ovoce (rozinky, brusinky, švestky, …)
- Kandovaná kůra
- Jablko
- Pomerančová a citronová kůra a šťáva
- Brandy
- Mouka
- Směs koření (skořice, muškátový oříšek, hřebíček, …)
- Tuky (máslo, sádlo, …)
- Cukr
- Strouhanka
- Mandle
- Vejce
Postup:
- Sušené ovoce a další ingredience naložte do brandy a nechte marinovat přes noc.
- Smíchejte mouku, koření, tuk, cukr, strouhanku, mandle a marinované ovoce.
- Přidejte vejce a směs nalijte do vymazané pudinkové misky.
- Pudink pevně zabalte do papíru na pečení a alobalu a vařte v páře 7 hodin.
- Nechte pudink vychladnout a skladujte na chladném a suchém místě až do Vánoc.
- Před podáváním pudink ohřejte v páře a vychutnejte si ho.
Tipy:
- Množství brandy v receptu můžete upravit podle chuti.
- Do pudinku můžete přidat i další ingredience, například ořechy, čokoládu nebo kandované ovoce.
- Pudink můžete podávat s horkou vanilkovou omáčkou, šlehačkou nebo ovocem.
Přeji vám hodně štěstí a dobrou chuť!