Připravte se na nejlepší domácí skořicové šneky, které váš dům naplní nádhernou vůní a podmaní si všechny milovníky sladkostí. Tento recept na užasné a nadýchané skořicové šneky

Těsto:

  • 1 šálek teplého mléka
  • 1 lžíce instantního suchého droždí
  • 2 lžíce bílého krystalového cukru
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce másla se solí (měkké)
  • 1 velké vejce
  • 3 šálky hladké mouky

Náplň:

  • 1/2 šálku másla se solí (rozpuštěného)
  • 1 šálek hnědého cukru
  • 2 lžíce mleté skořice

Glazura:

  • 115g unce smetanového sýra (měkkého)
  • 1/4 šálku másla se solí (měkkého)
  • 1 až 1 1/2 šálky moučkového cukru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 až 2 lžíce mléka

Řešení Potíží:

  • Nekynoucí Těsto: Ujistěte se, že mléko je teplé, ale ne horké; extrémní teploty mohou zničit droždí.
  • Tužší Buchty: Vyhněte se nadměrnému hnětení těsta. a ujistěte se, že není příliš suché.
  • Nedopečené Buchty: Pamatujte, že doba pečení závisí na velikosti buchet. Zajistěte lehkou hnědou barvu na vrchu pro dokončení pečení.

Tipy od Kuchaře:

  • Pro konzistentní pečení vyválejte těsto na rovnoměrnou tloušťku.
  • Nepřeplňujte, příliš mnoho náplně může způsobit, že se buchty rozvinou nebo stanou měkké.
  • Dejte těstu dostatek času k nárůstu, aby byly buchty nadýchané.

Postup Přípravy Skvostných Skořicových Šneku:

Těsto:

  1. Droždí:
    • Ve velké míse smíchejte teplé mléko, instantní suché droždí a lžíci bílého cukru. Nechte postát, dokud se nevytvoří pěna.
  2. Příprava Těsta:
    • Přidejte do mísy rozpuštěné máslo se solí, vejce a zbylý cukr. Přimíchejte soli a postupně přidávejte hladkou mouku. Hnětejte těsto dohladka a nechte ho kynout, dokud nedosáhne zdvojnásobení objemu.
  3. Vyválení a Náplň:
    • Vyválejte těsto na placku. Rozetřete rozpuštěné máslo na povrch a posypte směsí hnědého cukru a skořice. Pečlivě zavíjejte těsto do válečku.
  4. Tvarování a Kynutí:
    • Roládu rozkrojte na plátky a uspořádejte je v pekáči. Nechte znovu kynout, dokud se buchty nezvětší.
  5. Předehřev Trouby a Pečení:
    • Předehřejte troubu na 175-180 stupňů Celsia. Pečte buchty 20-25 minut, dokud nejsou krásně zlaté.

Glazura:

  1. Příprava Glazury:
    • V misce smíchejte smetanový sýr, máslo, moučkový cukr a vanilkový extrakt. Postupně přidávejte mléko podle potřeby, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  2. Poslání a Podávání:
    • Jakmile jsou buchty upečené, vyjměte je z trouby a nechte je chvíli zchladnout. Poté rovnoměrně potřete glazurou.
  3. Tipy na Servírování:
    • Podávejte buchty teplé a užívejte si nádherně skořicové vůně. Ozdobte podle chuti čerstvým ovocem nebo oříšky.
  4. Troubleshooting (Řešení Potíží):
    • Nekynoucí Těsto: Ujistěte se, že mléko je teplé, ale ne horké.
    • Tužší Buchty: Vyhněte se překnežení těsta.
    • Nedopečené Buchty: Zajistěte lehkou hnědou barvu na vrchu pro dokončení pečení.

Užijte si každý kousek těchto skvostných skořicových šneku a nechte se unést vůní a chutí. Bon appétit!

Share.

Leave A Reply