Zajímavost:

Nekynuté koláčky s ořechovou náplní mají kořeny v tradičních domácích pečivových receptech. Tato varianta se vyznačuje jednoduchostí a chutí, která vás přenese do rodinné atmosféry a připomene si zlatá pečicí období. Nekynuté těsto vytváří lehké a nadýchané koláčky, zatímco ořechová náplň dodává dokonalou sladkou chuť.

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g másla (měkkého)
  • 80 g cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 100 g mletých ořechů (vlašské, lískové nebo mandle)
  • 50 g cukru na náplň
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky citronové kůry (na dochucení)
  • Sůl

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku s měkkým máslem, cukrem, vejcem, vanilkovým extraktem a špetkou soli. Těsto rukama zpracujte do hladké a měkké konzistence.
  2. Těsto rozdělte na dvě části. Jednu část těsta rozválejte na plech s pečicím papírem.
  3. V misce smíchejte mleté ořechy s cukrem, skořicí a citronovou kůrou. Tuto směs rovnoměrně rozetřete na rozválené těsto.
  4. Druhou část těsta rozválejte a položte ji pečicí papírem směrem dolů na ořechovou náplň.
  5. Vložte plech do předehřáté trouby na 180°C a pečte 20-25 minut, nebo dokud nejsou koláčky zlatavě hnědé.

Tipy na servírování:

  • Po upečení nechte koláčky vychladnout a podávejte s čerstvým mlékem nebo oblíbeným čajem.
  • Posypte je moučkovým cukrem před podáváním pro dokonalý závěr.
Share.

Leave A Reply