Zajímavost:

Vafle mají kořeny sahající až do středověké Evropy, kdy se podobné pokrmy podávaly na dvorech šlechticů. Bezlepkové vafle nabízejí moderní a zdravější verzi tohoto oblíbeného pečiva, ideální pro ty, kteří se vyhýbají lepku z různých důvodů.

Ingredience:

  • 250 g bezlepkové mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 vejce
  • 250 ml mléka (kravské, mandlové nebo sójové)
  • 50 g rozpuštěného másla nebo rostlinného oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup:

  1. Předehřejte vaflovač podle návodů výrobce.
  2. Ve velké míse smíchejte bezlepkovou mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
  3. V jiné misce rozšlehejte vejce, přidejte mléko, rozpuštěné máslo nebo olej a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte.
  4. Postupně přidávejte tekuté ingredience do suchých, stále míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  5. Nalijte těsto na ohřátý vaflovač a pečte podle pokynů zařízení, obvykle 3-5 minut.
  6. Opakujte, dokud nevytvoříte všechny vafle.

Tipy na servírování:

  • Posypte vafle čerstvým ovocem, jako jsou jahody nebo maliny.
  • Podávejte s javorovým sirupem nebo medem a posypte trochou práškového cukru.
Share.

Leave A Reply