Krátký úvod: Užijte si sladkou indulgenci s našimi čokoládovými vaflami s osvěžujícím twistem pomerančů. Tento recept kombinuje bohatou čokoládovou chuť s citrusovou svěžestí, vytvářející dokonalý dezert pro všechny milovníky sladkých dobrodružství. Připravte se na chuťovou explozi.

Seznam ingrediencí:

  • 1 3/4 šálku hladké mouky
  • 1/2 šálku kakaa
  • 1/4 šálku kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/3 šálku cukru
  • 1/3 šálku hnědého cukru
  • 3 velká vejce
  • 1 3/4 šálku mléka
  • 1/2 šálku nesoleného rozpuštěného másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Kůra z jednoho pomeranče, nastrouhaná
  • 1/2 šálku čerstvé šťávy z pomeranče

Přesný postup přípravy:

  1. Předehřejte vaflovač podle výrobce.
  2. V míse smíchejte mouku, kakao, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  3. V jiné misce šlehejte cukr, hnědý cukr a vejce, dokud nejsou krémové.
  4. Postupně přidejte mléko, rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt. Míchejte dohladka.
  5. Přidávejte postupně suché ingredience do tekutých a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  6. Přidejte nastrouhanou kůru z pomeranče a čerstvou šťávu z pomeranče. Dobře promíchejte.
  7. Nalejte těsto na vyhřátý vaflovač a pečte podle pokynů výrobce, dokud vaflí nejsou zlatavé a pevné.
  8. Opakujte postup, dokud nevytvoříte všechny vaflí.

Tipy na servírování:

  • Podávejte s odlehčeným vanilkovým krémem nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.
  • Ozdobte plátky pomeranče a čerstvými lístky máty pro vzhled a chuťový kontrast.
Share.

Leave A Reply