Krátký úvod: Užijte si sladkou indulgenci s našimi čokoládovými vaflami s osvěžujícím twistem pomerančů. Tento recept kombinuje bohatou čokoládovou chuť s citrusovou svěžestí, vytvářející dokonalý dezert pro všechny milovníky sladkých dobrodružství. Připravte se na chuťovou explozi.
Seznam ingrediencí:
- 1 3/4 šálku hladké mouky
- 1/2 šálku kakaa
- 1/4 šálku kukuřičného škrobu
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/4 lžičky soli
- 1/3 šálku cukru
- 1/3 šálku hnědého cukru
- 3 velká vejce
- 1 3/4 šálku mléka
- 1/2 šálku nesoleného rozpuštěného másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Kůra z jednoho pomeranče, nastrouhaná
- 1/2 šálku čerstvé šťávy z pomeranče
Přesný postup přípravy:
- Předehřejte vaflovač podle výrobce.
- V míse smíchejte mouku, kakao, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
- V jiné misce šlehejte cukr, hnědý cukr a vejce, dokud nejsou krémové.
- Postupně přidejte mléko, rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt. Míchejte dohladka.
- Přidávejte postupně suché ingredience do tekutých a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Přidejte nastrouhanou kůru z pomeranče a čerstvou šťávu z pomeranče. Dobře promíchejte.
- Nalejte těsto na vyhřátý vaflovač a pečte podle pokynů výrobce, dokud vaflí nejsou zlatavé a pevné.
- Opakujte postup, dokud nevytvoříte všechny vaflí.
Tipy na servírování:
- Podávejte s odlehčeným vanilkovým krémem nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.
- Ozdobte plátky pomeranče a čerstvými lístky máty pro vzhled a chuťový kontrast.