Ingredience:

  • 2 šálky bezlepkové mouky
  • 1/2 šálku krupicového těsta
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 šálku másla, měkkého
  • 1 šálek cukru
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 šálek bezlepkového jogurtu nebo kysané smetany

Pro Polevu:

  • 1 šálek cukru moučka
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • Barevné potravinářské barvy podle potřeby

Dekorace:

  • Jemná bezlepková čokoláda na strouhání

Postup:

  1. Předehřátí Trouby:
    • Předehřejte troubu na 180°C. Vymažte formu na beránka tukem a posypte bezlepkovou moukou.
  2. Smíchání Suchých Ingrediencí:
    • Ve velké míse smíchejte bezlepkovou mouku, krupicové těsto, jedlou sodu a sůl.
  3. Příprava Těsta:
    • V další míse elektrickým mixérem utřete měkké máslo a cukr dohladka. Přidejte vejce jedno po druhém, každé dobře vmíchejte. Přidejte vanilkový extrakt.
  4. Spojení Suchých a Mokrých Ingrediencí:
    • Postupně přidávejte směs suchých ingrediencí do mísy s mokrými ingrediencemi, střídavě s bezlepkovým jogurtem nebo kysanou smetanou. Míchejte až dohladka.
  5. Pečení Beránka:
    • Nalijte těsto do připravené formy na beránka. Pečte v předehřáté troubě asi 45-50 minut, nebo dokud nevyjde suchý špejlí nebo než je beránek krásně zlatě hnědý.
  6. Příprava Polevy:
    • V míse smíchejte cukr moučka s citronovou šťávou. Přidejte potravinářské barvy podle potřeby, aby vznikla barevná poleva.
  7. Ozdobení Beránka:
    • Po upečení a zchladnutí beránka přelijte polevou a ozdobte jemně nastrouhanou bezlepkovou čokoládou.
  8. Servírování:
    • Bezlepkový beránek je připraven k podávání. Užijte si sladkou dobrotu!

Tento bezlepkový beránek je nejen lahodný, ale také skvěle vypadá na vášem velikonočním stole. Bezlepková varianta přinese radost všem, kteří se chtějí těšit z tradičních dezertů bez obav z lepku. Zkuste tento recept a dejte svým velikonočním oslavám nový rozměr.

Share.

Leave A Reply