Zajímavost:

Bezlepkové vanilkové rohličky jsou skvělou alternativou pro ty, kteří preferují bezlepkovou stravu. V minulosti byly vanilkové rohličky oblíbeným pečivem na svátečních stolech a nesou tradici chutného domácího pečiva.

Ingredience:

  • 200 g bezlepkové hladké mouky
  • 100 g másla (měkkého)
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • Špetka soli
  • 1 vejce
  • 1 lžička bezlepkového prášku do pečiva
  • Vanilkový cukr na obalení

Postup:

  1. V míse smíchejte měkké máslo s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do hladkého krému.
  2. Přidejte vejce a důkladně promíchejte.
  3. Do směsi přidejte bezlepkovou hladkou mouku, bezlepkový prášek do pečiva a špetku soli. Vypracujte hladké těsto.
  4. Těsto nechte odpočívat v chladničce asi 30 minut.
  5. Troubu předehřejte na 180°C.
  6. Z těsta vytvarujte malé rohlíčky a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Pečte v předehřáté troubě asi 12-15 minut, nebo dokud rohličky nejsou lehce zlatavé.
  8. Ještě teplé vanilkové rohličky obalte ve vanilkovém cukru.

Tipy na servírování:

  • Podávejte kávu nebo čaj jako sladkou tečku dne.
  • Ozdobte špetkou moučkového cukru před podáváním.
Share.

Leave A Reply